Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

«ΜΠΟΥΦΟΣ» νταμάρι … σε θέλει το Φανάρι:Το σκάνδαλο ενός λατομείου του Δήμου Ζηρού και η αντιδικία με την «Αχέρων Μπετόν»


Επάνω που τους χρώσταγαν, θα τους πάρουν και το βόδι;

Πίσω από την υπόθεση ενός νταμαριού που ανήκει στον Δήμο Ζηρού και το οποίο εκμεταλλεύεται η εταιρία «Αχέρων Μπετόν» , κρύβεται η εξήγηση για προεκλογικές συμμαχίες που εξελίχθηκαν καθώς από κάτω κρύβεται ένας χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Πρόκειται για το νταμάρι «Μπούφος» που βρίσκεται στην περιοχή Μπόιδα-Μαυρή του Θεσπρωτικού και ανήκει στον Δήμο Ζηρού.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει μισθωθεί από την εταιρία «Αχέρων Μπετόν» των Νάστα-Ευθυμίου κλπ και υπήρχαν συνεχείς αντιδικίες στα δικαστήρια για τα μισθώματα από την εποχή που ο Δήμος Θεσπρωτικού ήταν ξεχωριστός και δεν είχε ενσωματωθεί ακόμη στον ενιαίο με την Φιλιππιάδα Δήμο Ζηρού.

Οι αντιδικίες συνεχίστηκαν και επί Δημαρχίας του Δημήτρη Γιολδάση και αντί να χρωστάει η εταιρία στον Δήμο, βρέθηκε ο Δήμος να χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην εταιρία.

Δηλαδή η παροιμία «επάνω που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι» βρίσκει πλήρη εφαρμογή. Μόνο που το βόδι είχε ουρά και μάλιστα … προεκλογική, που εξηγεί πολλά πράγματα για την στάση που τήρησε ο συνιδιοκτήτης της εταιρίας Αντώνης Νάστας που είναι και Δήμαρχος Φαναρίου.
Σε πρώτη φάση ζητάμε από τον Δήμαρχο Ζηρού να ερευνήσει και να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα, γιατί αφενός υπάρχει μεγάλο οικονομικό αντικείμενο που αφορά τον Δήμο και τα συμφέροντά του και αφετέρου είναι θέμα διαφάνειας και αποκάλυψης πιθανόν ενός σκανδάλου από αυτά που μας έχουν συνηθίσει να δημιουργούν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης.

Φυσικά θα υπάρχει και συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: