Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Λεβέντης ο Βασίλης


Η Ενωση Κεντρώων εξαπλασίασε(!)το ποσοστό της στις  εκλογές της Κυριακής και, όπως δηλώνει ο ίδιος, το κόμμα του ενισχύθηκε -ειδικά στη  Βόρεια Ελλάδα- γιατί «το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει πια»                                                                                                                   
Kαι τι δεν είπαν από προχθές για το «φαινόμενο Λεβέντη» στη Θεσσαλονίκη. Ολοι λίγο-πολύ προσπαθούν να ερμηνεύσουν πώς η Ενωση Κεντρώων έσπασε κάθε πρόβλεψη, ειδικά στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε πάνω από το ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας 5,14% έναντι του «πράσινου» 4,08%. Γεγονός είναι ότι το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη σε αρκετές περιφέρειες, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, πέτυχε ποσοστά άνω του 2,5%.

Πρώτα πρώτα, η ερμηνεία δόθηκε διά της συνωμοσιολογίας: «Κάποιοι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ είχαν συνεννοηθεί να ψηφίσουν μαζικά Λεβέντη για να ξεφτιλίσουν το πολιτικό σύστημα, που από τη μια εκμεταλλεύεται τους οπαδούς της ομάδας για ψηφοθηρία κι από την άλλη έχουν φτυσμένη την ομάδα και ευνοούν τα συμφέροντα της Αθήνας...». Το ίδιο σενάριο κυκλοφορεί και σε άλλες εκδοχές. Για Ηρακλειδείς και για Αρειανούς, επειδή η ομάδα τους έπεσε στη Γ' Εθνική...

Αλλη εξήγηση σε παρόμοια «λογική», αλλά με πολιτικό υπόβαθρο: «Μια ισχυρή ομάδα καραμανλικών στήριξε μαζικά Λεβέντη, για να πλήξει τον Σαμαρά και κατ' επέκταση τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ηταν εσωκομματικό μήνυμα στην ηγεσία...».

Τρίτη εκδοχή: «Ο Λεβέντης έχει μια ομάδα ανθρώπων γύρω του στη Βόρεια Ελλάδα που δουλεύουν χρόνια τώρα για την Ενωση Κεντρώων. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η δουλειά της επιτέλους απέδωσε»! Και άλλα σενάρια όμως κυκλοφορούν: «Αν προσέξατε τώρα τελευταία, πριν τις εκλογές, τον "παίζουν" πολύ σε κάποια μεγάλα κανάλια. Για παράδειγμα, του αφιέρωσε χρόνο στην εκπομπή του ο Μπογδάνος στον ΣΚΑΪ. Ο Μητσικώστας έκανε σποτ που δήλωνε τη στήριξή του...».

«Κάτι καινούργιο»
Ο ίδιος, πάντως, έχει μια διαφορετική εξήγηση για το εκλογικό του αποτέλεσμα. Να τι είπε»: «Να ξέρετε ότι το ποσοστό αυτό, στη Βόρεια Ελλάδα ειδικά, οφείλεται στο ότι το τελευταίο τρίμηνο πήγαινα κάθε εβδομάδα και μιλούσα μιάμιση ώρα σε ένα τοπικό κανάλι της Πέλλας. Το κανάλι αυτό το βλέπανε οι νομοί της Βόρειας Ελλάδος κι έτσι ήρθαμε μπροστά κι από το ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει πια. Το ΠΑΣΟΚ στέκει εκεί λόγω των κομματικών του χρηματοδοτήσεων, λόγω του ότι κάποιοι έχουν διοριστεί, έχουν ωφεληθεί και το ψηφίζουν, όχι γιατί το πιστεύουν ιδεολογικά αλλά γιατί είναι πια μηχανισμός. Μηχανισμός που αργοπεθαίνει, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.

»Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, επειδή αναζητούν κάτι καινούργιο, εκτίμησαν την αλήθεια που πρεσβεύαμε εμείς στην Ενωση Κεντρώων και με παρρησία, με δύναμη, μας έδωσαν το ποσοστό αυτό. Δυστυχώς δεν μπήκαμε στη Βουλή, γιατί δεν έπαιξαν τα μεγάλα κανάλια. Το Μega, ο ΑΝΤ1, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν μας έδωσαν χρόνο. Και στη διακαναλική μάς έβαλαν στις 4.30΄ τη νύχτα. Ετσι, δεν είχαμε πανελλήνια προβολή. Δουλέψαμε μόνο με το Διαδίκτυο, κάποιοι νεαροί φίλοι που ενημέρωναν για το πρόγραμμά μας. Φυσικά θα καταφύγουμε και στο Ραδιοτηλεοπτικό και στη Δικαιοσύνη γι' αυτή τη στάση των μεγάλων καναλιών. Τα συμφέροντα, βλέπετε, προωθούσαν το Ποτάμι και τον Θεοδωράκη. Αλλιώς...».


Δεν υπάρχουν σχόλια: