Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η κυρία του Αλέξη: Η διακριτική γοητεία της Περιστέρας

i-kuria-tou-aleksi-i-diakritiki-goiteia-tis-peristeras


Η παρουσία της είναι πάντα διακριτική, η στήριξή της στον εδώ και δυο 10ετίες σύντροφό της Αλέξη Τσίπρα ανεκτίμητη.

 Ποια είναι η Περιστέρα -Μπέτυ- Μπαζιάνα;

Τα δημοσιεύματα που την αφορούν αναφέρονται συνήθως σε μια διακριτική παρουσία, μιας όμορφης γυναίκας, που της αρέσει η απλότητα και αποφεύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας. Η εικόνα που οι περισσότεροι έχουμε από τη σύζυγο του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτή μιας ήσυχης, απολύτως διακριτικής άγνωστης...


Η Περιστέρα -Μπέτυ, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά- Μπαζιάνα είναι μια γυναίκα που αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, κάτι που τήρησε πιστά ακόμα και σε αυτή την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας διεκδικεί το αξίωμα του πρωθυπουργού. Οι μόνες φωτογραφίες της είναι από ελάχιστες εμφανίσεις της στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα σε επισκέψεις τους σε θεατρικές παραστάσεις ή άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μια από τις πλέον τελευταίες κοινές εμφανίσεις τους ήταν στον γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου και πάλι αυτό που χαρακτήρισε την παρουσία της ήταν μια λέξη: διακριτικότητα.


Πριν από δύο δεκαετίες και βάλε, η Μπέτυ Μπαζιάνα ήταν το κορίτσι του Αλέξη, σήμερα είναι η σύζυγος και η μητέρα των δύο αγοριών του, του Παύλου και του Ορφέα Ερνέστο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων, όταν πηγαίνανε μαζί σχολείο -άγνωστο αν καθόντουσαν στο διπλανό θρανίο.


Η Μπέτυ γεννήθηκε στην Καρδίτσα σε οικογένεια βιοπαλαιστών και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Πάτρας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών. Από νεαρή ηλικία εκδήλωσε ενδιαφέρον για τους κοινωνικούς αγώνες (ενώ υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της ΚΝΕ).
Με τον Αλέξη Τσίπρα αγωνίστηκαν μαζί στις μεγάλες καταλήψεις του '90-'91 κι έκτοτε παρέμειναν αχώριστοι. Ασχέτως αν δεν θέλησαν ποτέ να ενωθούν με την κοινωνική σύμβαση του γάμου -έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης- ζουν μαζί τις τελευταίες δύο δεκαετίες κι όπως έχουν κατά καιρούς πει, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η Μπέτυ, ακριβώς με αυτή τη διακριτικότητα που τη χαρακτηρίζει -πίσω από την οποία όμως κρύβει μια ατσαλένια δύναμη- είναι το πρόσωπο που του δίνει έμπνευση και τον στηρίζει στις επιδιώξεις του.


Κι εκείνη, όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετη με κάποιες κοινωνικές ή θρησκευτικές συμβάσεις όπως ο γάμος ή η βάφτιση -και για τα δύο παιδιά του το ζευγάρι έχει επιλέξει την τελετή ονοματοδοσίας.
Η προσωπική τους ζωή παραμένει αυστηρά ιδιωτική. Και οι δύο δείχνουν να έχουν απλά γούστα (στο ντύσιμο και στο στυλ), ενώ αγαπημένα τους μέρη για τις διακοπές τους είναι το Ρέθυμνο και το Αθαμάνιο Άρτας, το χωριό του Αλέξη, όπου ο Αλέξης Τσίπρας απολαμβάνει να αράζει στις σκιές, ενώ η σύντροφος Μπέτυ τρέχει πίσω από τους δυο γιους τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: