Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Η Πρεβεζάνα Ελεονώρα Αποστολίδη. Χρυσή σολίστ στη Νέα Υόρκη

Χρυσή σολίστ στη Νέα Υόρκη

Μια 20χρονη Ελληνίδα από την Πρέβεζα, η Ελεονώρα Αποστολίδη, αναδείχτηκε ως η κορυφαία νέα πιανίστα της χρονιάς σε δημοφιλή διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης, ξεχωρίζοντας με το ταλέντο της ανάμεσα σε δεκάδες μουσικούς από ολόκληρο τον κόσμο.


Κι όμως η Ελλάδα της βαθιάς οικονομικής ύφεσης βγάζει νέα παιδιά τα οποία, με όπλα τη σκληρή δουλειά και το ταλέντο τους, διακρίνονται σ' ολόκληρο τον κόσμο. Η πιανίστα Ελεονώρα Αποστολίδη κατέκτησε την πρώτη θέση και απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Χαρισματικών Μουσικών της Νέας Υόρκης «AADGT: International Young Gifted Musicians Festival. Passion of Music 2015».

H 20χρονη μουσικός από την Πρέβεζα συναγωνίστηκε με πολλούς, επίσης δεξιοτέχνες, μουσικούς από διάφορες γωνιές του κόσμου όπως η Αυστραλία, η Αμερική, ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη, και κατάφερε να ξεχωρίσει για τη δεξιοτεχνία της, την άψογη τεχνική της και το πάθος της.

Η ίδια θα παραλάβει το βραβείο της στην ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Κάρνεγκι Χολ, στις 8 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο η Ελεονώρα Αποστολίδη όσο και οι υπόλοιποι νικητές του διαγωνισμού θα δώσουν ρεσιτάλ ενώπιον του νεοϋορκέζικου μουσόφιλου κοινού αλλά και πολλών σημαντικών εκπροσώπων του χώρου της κλασικής μουσικής οι οποίοι αναζητούν μέσα από τέτοιου είδους διοργανώσεις νέα μεγάλα αστέρια.

Η Ελεονώρα Αποστολίδη γεννήθηκε το 1995 στην Πρέβεζα. Με την καθοδήγηση της μητέρα της ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία τα μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας. Από τα 6 της κιόλας χρόνια συμμετείχε σε συναυλίες του ωδείου της και άλλων φορέων.
Οι διακρίσεις ήρθαν πολύ σύντομα. Το 2002 πήρε μέρος στο «International Competition of Young Performers «που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και απέσπασε βραβείο, το 2010 πήρε το πρώτο βραβείο στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ενώ έναν χρόνο αργότερα κέρδισε το τρίτο βραβείο του πανελλήνιου διαγωνισμού πιάνου της «Τέχνης». Σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, όπου σπουδάζει με υποτροφία.

Αφετηρία για διεθνή καριέρα
Η Ελεονώρα Αποστολίδη βραβεύτηκε από την AADGT, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά νέους χαρισματικούς μουσικούς του κλασικού ρεπερτορίου να χτίσουν την καριέρα τους. Βασικός στόχος της είναι να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους μουσικούς από κάθε γωνιά του κόσμου να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις δυνατότητές τους ενώπιον του διεθνούς κοινού αλλά και των ειδικών. Στα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει βοηθήσει περισσότερους από 150 μουσικούς, πολλοί από τους οποίους διαγράφουν σήμερα λαμπρή διεθνή καριέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: