Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μετά το κλείσιμο του ενός Τμήματος, νέα συρρίκνωση του ΤΕΙ Πρέβεζας. Από 400 σπουδαστές που εισάγονταν κάθε χρόνο, από φέτος θα εισάγονται 150.

Ταφόπλακα για την Πρέβεζα; Συρρίκνωση του ΤΕΙ...

Ήταν κάτι που φοβόμασταν από την αρχή, ενώ την ίδια ώρα τοπικοί φορείς πανηγύριζαν στην Πρέβεζα για τη.. συγχώνευση των δύο τμημάτων ΤΕΙ (Λογιστικής και χρηματοοικονομικής) που υπάρχουν στην Πρέβεζα, με το σκεπτικό ότι δεν ..φεύγουν τα ΤΕΙ από την πόλη της Πρέβεζας.


Από την αρχή στην έντυπη ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, είχαμε θέσει το ζήτημα των εισακτέων και πόση θα είναι η μείωσή τους. Κανείς από τους φορείς φυσικά δεν ασχολήθηκε με τους προβληματισμούς μας. 


Στη συνέχεια αντιπροσωπεία με τον κυβερνητικό βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη, τον αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη, πραγματοποίησαν συνάντηση στο υπουργείο, αναφορικά με το "Σχέδιο Αθηνά", το τι πέτυχαν; Αυτό ο καθένας μπορεί πια να το αντιληφθεί. 

Από εκεί που οι εισακτέοι στα δύο τμήματα ΤΕΙ στην Πρέβεζα έφταναν τους 400, πλέον φτάνουν με τη συγχώνευση τους 150 και η υποβάθμιση των ΤΕΙ στην Πρέβεζα δε σταματά εδώ, αν υπολογίσει κανείς και τις "διαρροές" προς άλλα ΤΕΙ της χώρας, με τις μεταγραφές. Πρόκειται σαφέστατα για αρνητική εξέλιξη που βάζει ταφόπλακα στην τοπική οικονομία της Πρέβεζας και είναι αμφίβολο αν τελικά -χρονικά- μπορεί να ανατραπεί. Αλήθεια όσοι πανηγύριζαν με τη συγχώνευση των ΤΕΙ στην Πρέβεζα, τώρα μπορούν να είναι λαλίστατοι; Είναι τραγικό, είναι ταφόπλακα για την οικονομία της Πρέβεζας, η συρρίκνωση των ΤΕΙ και οι φορείς μας απέτυχαν για μια ακόμη φορά, να σταματήσουν μία ακόμη καταστροφή. Μπήκαν σε λογική αποκλεισμών, όπως π.χ. από τη συνάντηση στο υπουργείο παιδείας απέκλεισαν τον βουλευτή του νομού Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα. 

Επίσης ένα πολύ αρνητικό είναι ότι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι εννιαίες διεκδικήσεις είναι αυτές που καταγράφουν το αποτέλεσμα και όχι η εγωπάθεια, ο εγωκεντρισμός και τα "κατόπιν ενέργειών μου". Πολιτικοί παλαιάς κοπής; 

Η ουσία είναι ότι η εξέλιξη αυτή είναι τραγική για την Πρέβεζα και για την εισροή χρημάτων και για την ειροσή κουλτούρας! Αυτός ο κατήφορος για την περιοχή μας, δεν έχει τέλος; Δεν ευθύνεται κανείς γι' αυτή την κατάντια; Θα συνεχίσουν να αρέσκονται σε βαρύγδουπες δηλώσεις για ... ανάπτυξη γενικώς, χωρίς αντίκρισμα;

Σπύρος Πλέουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: