Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Επιτέλους κάποιοι ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στους Γερμανούς. Το Βέλγιο καταγγέλλει τη Γερμανία για χαμηλούς μισθούς και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το Βέλγιο καταγγέλλει τη Γερμανία για χαμηλούς μισθούς και αθέμιτο ανταγωνισμό

Eπίσημα οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας του Βελγίου υπέγραψαν την επιστολή καταγγελίας της Γερμανίας και την έστειλαν στην Κομισιόν.


- Κατηγορούν τους Γερμανούς πως πληρώνουν εκατομμύρια εργαζόμενους με 3 μάξιμουμ 4 ευρώ την ώρα χωρίς ασφάλιση

- Η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει πως στη Γερμανία εργάζονται περίπου 7,5 εκατ. άνθρωποι σε εταιρίες που δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε ασφαλιστικές εισφορές

- Τις Βελγικές καταγγελίες υιοθέτησαν Γαλλικές και Ολλανδικές εταιρείες ενώ υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και στο εσωτερικό της Γερμανίας! 

Χωρίς περιστροφές, μισόλογα και θεατρινισμούς οι Βέλγοι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας υπέγραψαν και έστειλαν στην Κομισιόν μία επιστολή καταγγελίας της Γερμανίας.

Στην επιστολή τους αυτή αναφέρουν, σύμφωνα με το BBC, πως οι γερμανικές εταιρίες δίνουν στους εργαζόμενους 3 έως 4 ευρώ την ώρα χωρίς ασφάλιση, χωρίς να πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ενώ εξαιρούνται και από τις εισφορές των εργοδοτών.

''Το Βέλγιο θέλει η Κομισιόν να σταματήσει αυτό τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών'' εμφανίζεται να δηλώνει η Βελγίδα κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ίδια προσθέτει μάλιστα πως ακριβώς τις ίδιες απόψεις έχουν εταιρείες από τη Γαλλία και την Ολλανδία. 

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι πως η ίδια η Κομισιόν αναγνωρίζει πως στη Γερμανία εργάζονται περίπου 7,5 εκατ. Άνθρωποι με μισθό έως 450 ευρώ το μήνα

Οι κατηγορίες αυτές βρίσκουν γόνιμο έδαφος ακόμα και στην ίδια την Γερμανία, και μάλιστα ο υπουργός Οικονομίας της Κάτω Σαξονίας, Olaf Lies, στηρίζει τη βελγική καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: