Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

''Μάθαν ότι έχουμε κρίση και πλάκωσαν κι οι τσιγγάνοι''. Kάθε ευρωπαϊκή χώρα, όταν θέλει να απαλλαγεί από κάποιο "πρόβλημά" της, απλά το κάνει πάσα σε μια άλλη.


Θυμάστε το θόρυβο που είχε ξεσπάσει τα τελευταία χρόνια στη Γαλλία με τους Ρομά που έφταναν στη χώρα, κυρίως από τη Ρουμανία και άλλες κεντροευρωπαϊκές χώρες; Η τότε κυβέρνηση Σαρκοζί, είχε ξεσηκώσει μεγάλη επικοινωνιακή εκστρατεία εναντίον τους, προκειμένου να οργανώσει "επιχειρήσεις σκούπα" και να τους διώξει από τη χώρα. Και το έκανε, με ωμό κατασταλτικό τρόπο. Τώρα, φαίνεται ότι πολλοί από αυτούς που δεν γύρισαν στην πατρίδα τους, ήλθαν -και- στην Ελλάδα.Σε χώρο, ανάμεσα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Φάληρο, και στο Ναυτικό μουσείο με το θωρηκτό "Αβέρωφ", έχουν εγκατασταθεί μερικές δεκάδες Ρομά. Οι περισσότερες από τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους, είναι με γαλλικούς, ρουμάνικους, πολωνικούς και βουλγάρικους αριθμούς. Δεν λείπουν βέβαια, και μερικά . "Ντάτσουν", με ελληνικούς αριθμούς. Οι πιο πολλοί από αυτούς, ουδεμία σχέση έχουν με την εικόνα των δικών μας των Ρομά. Είναι αναμφισβήτητα πολύ πιο οργανωμένοι, περιποιημένοι, καθαροί, με σκηνές κάμπινγκ, κ.ο.κ.. Να σημειωθεί ότι και άλλες φορές, στο παρελθόν, και ιδιαίτερα προτού ξεκινήσουν τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων, Ελληνες Ρομά είχαν "καταλάβει" κάποια σημεία περίπου στην ίδια περιοχή.
Το θέμα βέβαια, δεν είναι να ξεκινήσει διωγμός εναντίον αυτών των ανθρώπων. Για μια ακόμη φορά όμως, αποδεικνύεται ότι κάθε ευρωπαϊκή χώρα, όταν θέλει να απαλλαγεί από κάποιο "πρόβλημά" της, απλά το κάνει πάσα σε μια άλλη. Και αυτό συμβαίνει και με τους τσιγγάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: