Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Ήπειρος «ταξιδεύει» στη Στοκχόλμη μέσα από την έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη

Η Ήπειρος «ταξιδεύει» στη Στοκχόλμη μέσα από την έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη


«Η Δικιά μου Ήπειρος - η Άλλη Ελλάδα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει στη Στοκχόλμη της Σουηδίας ο φωτογράφος Σπύρος Βαγγελάκης.

Διοργανωτής της έκθεσης είναι το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού «Grekiska Kulturhuset, St Johannes Theologen» και τα εγκαίνιά της θα γίνουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στην Πολιτιστική Στέγη του Ιδρύματος (διεύθυνση Idungatan 4, 113 45 Stockholm) και θα διαρκέσει ως τις 23 Φεβρουαρίου.


Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια έκθεση παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Μιλάνο τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Βασικό της θέμα είναι η Ελλάδα που χάνεται στην λιγότερο αναπτυγμένη περιοχή της χώρας μας, η οποία όμως διαθέτει ένα μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο.

Εστιάζει στα πανέμορφα πέτρινα χωριά της περιοχής μας που για πολλά χρόνια υπήρξε απομονωμένη, γεγονός που οδήγησε στην εγκατάλειψή τους και στο να μείνουν μέχρι τώρα ως μνημεία μιας άλλης εποχής.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα δουν ακόμα εικόνες από τα ήθη και έθιμα, τα παιγνίδια, την καθημερινή ζωή, τα επαγγέλματα, την διασκέδαση, τους γέρους τα παιδιά, την αρχιτεκτονική, τα μνημεία και την φύση της Ηπείρου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: