Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό φτάνουν τους 6.500 γιατρούς και σε νοσηλευτικό προσωπικό τις 20.000 με 22.000. Οι εφημερίες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο και γίνονται χωρίς πολλές ειδικότητες που έχουν διαγραφεί εντελώς από τον πίνακα εφημεριών, ενώ την ίδια ώρα σημειώνεται αύξηση ασθενών έως και 28%, κατήγγειλαν σήμερα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) Δημήτρης Βαρνάβας και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι εκπρόσωποι εργαζομένων και γιατρών, ενόψει της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει για τις 31 Ιανουαρίου, κατηγόρησαν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για «τεχνητά διαμορφωμένη χαμηλή πληρότητα ορισμένων νοσοκομείων του ΕΣΥ».
«Οι χαμηλές πληρότητες προκαλούνται τεχνητά. Έχουμε ενημερωθεί ότι το ΕΚΑΒ έχει εντολή να μην διακομίζει περιστατικά στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, αλλά στο Αττικόν και στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ενώ την ίδια ώρα αποψιλώνουν από προσωπικό το Αγία Βαρβάρα» είπε ο κ. Βαρνάβας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό γίνεται για να δικαιολογηθούν οι συγχωνεύσεις κλινικών και η συρρίκνωση του ΕΣΥ.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόμενος στον ΕΟΠΠΥ είπε ότι «είναι σαν Ανώνυμη Εταιρεία όλοι έχουν φορτώσει τα ελλείμματά τους» και ζήτησε ενίσχυση του Οργανισμού για να συνεχίσουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν

www.matrix24.gr