Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς δουλειά ένας στους τέσσερις Έλληνες ναυτικούςΣτο 27% έχει ανέλθει η ανεργία των Ελλήνων ναυτικών σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας. 

Στα τέλη Δεκεμβρίου τoυ 2012 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ναυτικοί ανήλθαν σε 4.355 άτομα σε σύνολο περίπου 16.000 εν ενεργεία ναυτικών.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) η ανεργία δεν πλήττει μόνο τα κατώτερα πληρώματα, αλλά και τους αξιωματικούς. 

Έτσι, οι άνεργοι πλοίαρχοι α΄, β΄ και γ΄ ανήλθαν το Δεκέμβριο σε 880 και οι μηχανικοί σε 365. Περίπου οι 410 ναύτες είναι σήμερα άνεργοι, 341 ναύκληροι, 254 ναυτοπαίδες, 892 θαλαμηπόλοι και 255 μάγειρες.

Η ΠΝΟ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. 

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών εξέφρασαν την αντίθεση τους με το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, ενώ έκαναν λόγο για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που έχει ο κλάδος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: