Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Tις ανησυχίες του για τα τελευταία γεγονότα στην Αλβανία εκφράζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού.






ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - PRESS OFFICE
Spyros Kostadimas, Oberstr.117, 51149 Koeln, GERMANY


Ναούμ ΝτίσιοΕκφράζει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της «Ομόνοιας»
Κορυτσάς.


Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) καταγγέλλει την καταδίκη του Ναούμ Ντίσιο, προέδρου της «Ομόνοιας» Κορυτσάς και μέλους του προεδρείου του κόμματος ΕΕΕΜ - ΜΕGA, από το αλβανικό Εφετείο σε φυλάκιση ενός έτους. Η ποινή είναι άμεσα εκτελεστή που θα πει ότι ο Ντίσιο οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.
Ο Ναούμ Ντίσιο κατηγορήθηκε ότι δήθεν σύλησε μουσουλμανικούς τάφους που δήθεν βρίσκονταν στο μέρος που κατασκεύασε σκαλοπάτια για την εύκολη πρόσβαση στο μνημείο πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς.
Η δίκη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί πολιτική και έχει σαν σκοπό τον εκφοβισμό της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Με τέτοιες όμως πρακτικές, που είναι αντίθετες με τα διεθνή πρότυπα είναι αδύνατο να καμφθεί το φρόνιμα των μελών της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας.
«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το ζητούμενο», τόνισε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών κ. Χρυσόστομος Δήμου, « και η Αλβανία θέλει πολύ δρόμο να φτάσει ως εκεί».
Το ΠΣΗΕ, ως ανώτατο όργανο όλων των εκτός Ελλάδος Ηπειρωτών και κατ' ακολουθία των Βορειοηπειρωτών, καλεί τον Υπουργό Εξωτερικών να καταστήσει σαφές στον ομόλογό του της Αλβανίας ότι τέτοιες μέθοδοι εκφοβισμού είναι απαράδεκτες. Η ελληνική μειονότητα έχει το δικαίωμα να διαβιεί ειρηνικά στα πατρογονικά της εδάφη, η δε κυβέρνηση της Αλβανίας να εγγυηθεί την παραμονή βάσει των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απορρέουν από διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: