Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Σταματάνε το πρωτάθλημα παίκτες και ομάδες στην Β' - Γ' Εθνική κατηγορία, λόγω μνημονίου.Τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τις επαγγελματικές ομάδες κάτω από τη Σούπερ Λιγκ, αλλά και τα θεσμικά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο "βάζουν λουκέτο" στα μικρότερα πρωταθλήματα, αφού κι οι ποδοσφαιριστές, μέσω του συνδικαλιστικού τους οργάνου (ΠΑΣΠ), ανακοίνωσαν ότι ξεκινάνε αποχή, αλλά κι οι ΠΑΕ "κατεβάζουν τα ρολά" στις 13 Φεβρουαρίου!


"Το Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' - Γ' Εθνικής Κατηγορίας αποφάσισε ομόφωνα όπως αναστείλει τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Football League και Football League 2 από τις 13.02.2012, εξαιτίας των οικονομικών αδιεξόδων και της αδυναμίας ανταπόκρισης στις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες που έχουν περιέλθει οι ΠΑΕ και η διοργανώτρια, δεδομένης της μη εισροής εσόδων από οποιαδήποτε πηγή, από τα τέλη Μαΐου 2011 έως και σήμερα" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια μέρα ο ΠΣΑΠ κάνει γνωστό πως εάν δεν λυθεί το θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών, τότε θα προχωρήσει σε αποχή από την 1η Φεβρουαρίου:
"Εδώ και ένα μήνα παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου στο ποδόσφαιρό μας, σε ό,τι αφορά την ασφάλιση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, και βλέπουμε στην πράξη ότι, δυστυχώς, η κοροϊδία συνεχίζεται. Μέχρι εδώ όμως. Η υπομονή των ποδοσφαιριστών τελείωσε. Θα παίξουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο σε Β' και Γ' Εθνική κατηγορία και μετά τέλος.

Εάν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα και οριστικά το πρόβλημα με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, ώστε να είναι καλυμμένοι και οι ίδιοι αλλά και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, συνεχώς και όχι μόνο για τις ημέρες των αγώνων, οι ποδοσφαιριστές ΟΛΩΝ των ομάδων Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας δεν θα παίξουν στις επόμενες αναμετρήσεις των ομάδων τους και αυτή η αποχή θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου. Θα περιμένουμε μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Εφόσον δεν έχουμε τη λύση στο πρόβλημα της ασφάλισης, εμάς ξεχάστε μας. Δεν παίζουμε όσο δεν έχουμε ασφάλιση κι είναι κλειστές οι πόρτες της στοιχειώδους ιατρικής μέριμνας και φροντίδας για εμάς και τους ανθρώπους που περιμένουν από εμάς έστω τα απολύτως αυτονόητα".

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: