Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Ξεκίνησε και πάλι η λεηλασία του Γράμμου από τους Αλβανούς.

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως λόγω του φόβου τους για τον κορωνοϊό, οι Αλβανοί άρχισαν πάλι να λεηλατούν τα ελληνικά βουνά, συλλέγοντας το πανάκριβο αρωματικό και θεραπευτικό φυτό που είναι γνωστό ως «λουλούδι του Δαρβίνου» ή «δρακάκι» και έχει μεγάλη εμπορική αξία!
Κατά την προηγούμενη χρονιά ήταν αρκετές οι περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Ηπείρου με συλλήψεις Αλβανών που αλώνιζαν κυριολεκτικά στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων ξεριζώνοντας τόσο το περίφημο «δρακάκι» όσο και άλλα αρωματικά.
Τώρα τρεις υπήκοοι της γείτονος πέρασαν παράνομα τη μεθόριο το πρωί της Δευτέρας και έφτασαν σε περιοχή του Γράμμου στην Καστοριά, όπου συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου και του τοπικού τμήματος να έχουν ξεριζώσει συνολικά 94 κιλά του συγκεκριμένου φυτού, με σκοπό να το πουλήσουν στην χώρα τους.
Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς που τους άσκησε δίωξη για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: