Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο δράστης στα χέρια της Αστυνομίας 31 χρόνια μετά την δολοφονία 25χρονης Ηπειρώτισσας!

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο φερόμενος δράστης δολοφονίας, 31 ολόκληρα χρόνια μετά το αποτρόπαιο έγκλημα. Ήταν το 1989 όταν στο Πλέτενμπεργκ της Γερμανίας δολοφονείται μία 25χρονη κοπέλα από τη Βρυσέλλα Φιλιατών. Λίγες μετά στο χωριό της, η οικογένειά της την αποχαιρέτισε για πάντα και όλα αυτά τα χρόνια ζούσε με τα αναπάντητα ερωτήματα αλλά και με την ελπίδα ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη. Οι Γερμανικές αρχές δεν έκλεισαν ποτέ τον φάκελο του εγκλήματος. Τα στοιχεία του δράστη ήταν στη διάθεσή τους, όμως εκείνος είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Ο δράστης από το Μπάρι πέρασε στην Ελλάδα, κατευθύνθηκε στους Φιλιάτες και έκτοτε η τύχη του αγνοούνταν.
Πριν από μερικές ημέρες, ένα τυχαίο γεγονός, οδήγησε την Ελληνική Αστυνομία στον εντοπισμό του 68χρονου πλέον φερόμενου δράστη της δολοφονίας.
Ο άνδρας ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στην Αμφιλοχία, υποστηρίζοντας ότι στα νιάτα του ήταν μετανάστης στην Αυστραλία!
Πριν από μερικές ημέρες έπαθε επιληπτική κρίση.
Ένας γείτονας ήταν αυτός που ενημέρωσε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια κλήθηκε η Αστυνομία. Όταν τα στοιχεία του έγιναν γνωστά στην Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του από τις Γερμανικές αρχές.
Η εγκληματική ενέργεια στη Γερμανία δεν παραγράφεται στην 25ετία όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και έτσι οι Γερμανικές αρχές έχουν αιτηθεί την έκδοσή του.
Το θέμα έχει πάρει ευρεία δημοσιότητα στον Γερμανικό τύπο, ο οποίος αναφέρεται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες στην άγρια δολοφονία.
Μάλιστα φιλοξενούνται και δηλώσεις του αδελφού της 25χρονης ο οποίος μεταφέρει τα αισθήματα ανακούφισης της οικογένειας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ: So empfindet Familie des Opfers nach der Festnahme des mutmaßlichen Mörders

Επίσης αναφορά στη σύλληψη του 68χρονου κάνουν και μέσα της Αμφιλοχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: