Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Συνδεδεμένες Ενισχύσεις 2020: Kερδισμένα αιγοπρόβατα και τεύτλα, μειωμένα τα πορτοκάλια


Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με πέρσι όσον αφορά τις ενδεικτικές τιμές των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων για το έτος 2020 εκδόθηκε η εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο ο Οργανισμός εκδίδει εγκύκλιο «Για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του Καθεστώτος των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων, της Ειδικής Καλλιεργητικής Ενίσχυσης για το Βαμβάκι και των Μέτρων Μικρών Νησιών Αιγαίου Πελάγους». Στην εν λόγω εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, αναγράφονται ο συνολικός προϋπολογισμός για το έτος αναφοράς της κάθε Ενίσχυσης, αλλά και η ενδεικτική τιμή, που αποτελεί και τον οδηγό για την πληρωμή τους την επόμενη χρονιά. Σε σχέση με το έτος 2019, οι μόνες διαφοροποιήσεις αφορούν τις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις:


  • Στο τομέα των πορτοκαλιών που οδηγούνται προς χυμοποποίηση,

  • καθώς η ενδεικτική τιμή ανέρχεται για το έτος 2020 στα 29,4 ευρώ/στρέμμα, όταν πέρσι ήταν στα 40,2 ευρώ/στρέμμα. Υπενθυμίζεται όμως ότι με βάση την υπουργική απόφαση, καθώς μόνο σύμφωνα με αυτή, καθορίζεται η τιμή ενίσχυσης, τελικά για το έτος 2019 η τιμή ορίστηκε και πληρώθηκε αυξημένη στα 55,5 ευρώ/στρέμμα.  


  • Στον τομέα των Ζαχαρότευτλων

  • , καθώς η ενδεικτική τιμή για το έτος 2020 είναι αυξημένη, στα 57,5 ευρώ ανά στρέμμα, σε σχέση με το έτος 2019 που ήταν στα 50 ευρώ/στρέμμα. Ωστόσο, με την υπουργική απόφαση που υπεγράφη, η Συνδεδεμένη για τα ζαχαρότευτλα πληρώθηκε για το έτος 2019 με οριστική τιμή τα 190 ευρώ/στρέμμα.


  • Στον τομέα του πρόβειου και αίγειου κρέατος,

  • η ενδεικτική τιμή για το έτος 2020 είναι 10 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο, όταν για το έτος 2019 η ενδεικτική ήταν 9 ευρώ. Βέβαια να θυμίσουμε ότι η Συνδεδεμένη στο αιγοπρόβειο κρέας για το έτος 2019 τελικά πληρώθηκε με οριστική τιμή 10,65 ευρώ ανά επιλέξιμο ζώο.  

    https://www.ypaithros.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: