Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Το παιδί και το σκυλί


Γράφει ο  Γιώργος Γιαννάκης 

Ο Μητράκης ήταν ένας μαθητής πολύ σκράπας ήταν δέκα έξι χρονών και ακόμα δεν είχε βγάλει το σχολείο ο πατέρας του ο μπαρά Αναστάσης του λέει: "Άξε εδώ παιδάκι μου νου για γράμματα δεν έχεις θα σε πάρω να βοσκάς το κοπάδι
Τύρα εδώ τι θα σου πω. Θα είσαι κανονικός τσοπάνος. Θα σου μάθω εγώ τι πρέπει να κάνεις.
Άμα καμιά πρατίνα μπει σε κανένα τριφύλ να την ρίξεις μέσα σε καμιά λούτσα γιατί άμα την αφήσεις θα σκάσει. Άμα τσιμπήσει καμία κάνα φίδι να την βελονιάσεις στα μούτρα να φύγει το δηλητήριο. Άμα δεις καμιά που γέννησε και κρέμεται ένα άντερο να πάρεις το μαχαίρι να το κόψεις. Αν δε βρείς μαχαίρι πάρε το κουροψάλιδο το ίδιο είναι. Άμα βλέπεις κανένα κριάρι καβάλα σε καμία προβατίνα μην το πειράξεις γιατί θα σε χτυπήσει. Αστόχησα κάτι ακόμα άμα δεις ένα γκρίζο πού είναι σαν σκυλί αυτός είναι λύκος αμόλα τα σκυλιά Κατάλαβες παιδάκι?"
-Κατάλαβα πατέρα.
- Εγώ τώρα θα πάρω τη μάνα σου και θα πάμε στην πόλη να την πάω στο γιατρό να φτιάξουμε τα δόντια. Σε τρείς μέρες θα γυρίσουμε. 
Πηγαίνει ο μπάρμπα Αναστάσης κάνει την δουλειά του πάει στο κοπάδι μετράει εκατό τριάντα,εκατό τριάντα ένα, μέχρι τα εκατόν πενήντα.
-Που είναι τα άλλα παιδάκι μου.
-Πατέρα ήταν ένα σκυλάκι γκρίζο και τα πήρε και παίζανε φαίνεται
Στραπή να σε βαρές δεν άφηνα τη μάνα σου φαφούτα να τρώει αυτή το ζουμί και γω το κρεάς παρά να κάνω εσένα τσοπάνο.



Ευχαριστώ
Γιαννάκης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: