Υλικά
για 6-8 άτομα
500
γρ. φράουλες, πολτοποιημένες
250
γρ. ζάχαρη
280
γρ. νερό
120
γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε
μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη
ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, την αποσύρετε
την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε
μέσα τον πολτό φράουλας.
Ανακατεψτε,
και αφηστε στο ψυγείο να κρυώσει 3 ώρες
να πεση η θερμοκρασία και προσθεστε
την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε
και ριξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή
για να το παγώσει .
Εάν
δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε στην
κατάψυξη και ανά τακτα διαστειμματα
το χτυπάτε με τον αυγοδαρτη, επαναλαμβάνοντας
τη διαδικασία 3-4 φορές.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου