Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Πρέβεζα, η καταγραφή ζημιών συνεχίζεται.. Εικόνες από την επόμενη μέρα


Μεγάλη κατολίσθηση, σε μέτωπο διακοσίων μέτρων περίπου σημειώθηκε στον Μύτικα Πρέβεζας, στον παραλιακό δρόμο, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ. Υποχωρήσεις του εδάφους και καθιζήσεις έχουν καταγραφεί και στον Παντοκράτορα. Η ηρεμία επανέρχεται στην περιοχή, ωστόσο κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείο Υποδομών και του Δήμου Πρέβεζας, πραγματοποιούν αυτοψίες σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές και σε χώρους όπου καταγράφονται προβλήματα. Προτεραιότητα δίνεται σε όλα τα σχολικά κτίρια όπου ναι μεν έχουν σημειωθεί ζημιές, όπως μέχρι τώρα δεν έχουν ανακύψει προβλήματα στατικότητας!
Στο σημείο της κατολίσθησης, στον Μύτικα, βρέθηκε κλιμάκιο του ΙΓΜΕ με επικεφαλής τον προϊστάμενο του Ινστιτούτο Ευάγγελο Νικολάου. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, επισημάνθηκε ωστόσο η ανάγκη σήμανσης της περιοχής για την αποφυγή ατυχημάτων.
Ρωγμές και υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε αρκετές κατοικίες και καταστήματα εντός και εκτός της πόλης, η οποία ωστόσο άντεξε στο χτύπημα του Εγκέλαδου.
Στα σημεία όπου εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα βρέθηκε και κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νίκο Τζίμα, τον Τομεάρχη Υποδομών Πρέβεζας Διονύση Καλλίνικο και την μηχανικό της Γραμματείας Υποδομών Τίμη Καλαντζάκη.
Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, στον Μύτικα παρουσιάστηκαν σημαντικές καθιζήσεις στον αιγιαλό, διάβρωση των εδαφών αλλά και ρωγμές σε σπίτια και ενοικιαζόμενα συγκροτήματα. Στον Παντοκράτορα καταγράφονται υποχωρήσεις του εδάφους, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν μεγάλη έκταση.










Δεν υπάρχουν σχόλια: