Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Texas hold and Mezes, στη λεωφόρο Ιωαννίνων, στον Ελαιώνα της Πρέβεζας


Στην Λεωφόρο Ιωαννίνων προς την έξοδο της πόλης στο δεξί σου χέρι θα δεις την ταμπέλα του . Τέξας ! Ουζερί – Μεζεδοπωλείο – Εστιατόριο . Ιδιοκτήτης και Μάγειρας είναι ο καλός φίλος και συνάδελφος Θανάσης Βρεττός .
Με τον Θανάση μας συνδέει κάτι παραπάνω από φιλία καθώς στο μαγαζί του έκανα την πρακτική μου γυρνώντας από την Κωνσταντινούπολη . Επίσης συνδέθηκα με την οικογένεια του σε τέτοιο βαθμό που όταν βρίσκομαι στο χώρο του Τέξας έχω την εντύπωση ότι είμαι στο σπίτι μου .


Οικογενειακή υπόθεση λοιπόν το Τέξας . Οικογενειακή υπόθεση που περνάει από γενιά σε γενιά καθώς οι γονείς του Θανάση στην ίδια περιοχή λίγα βήματα πιο πάνω από το σημερινό Τέξας διατηρούσαν καφενείο με την ονομασία ο Παράδεισος . Από εκεί είναι και η φωτογραφία που βλέπετε στην αρχή του άρθρου . Εκεί μεγάλωσε και ο Θανάσης , μέσα στον παράδεισο . Τον Φαντάζομαι ανάμεσα στο παλιό ψυγείο πάγκο να προσπαθεί να πιάσει το βάζο με τα λουκούμια που κερνάνε με τον καφέ . Να είναι συνεχώς στα πόδια της μάνας του καθώς αυτή φτιάχνει τους μεζέδες για το ούζο . Βλέπεις εκείνη την περίοδο η πόλη είχε μόνο ούζο καθώς και πέντε ποτοποιίες . Το τσίπουρο δεν το έπιναν στην Πρέβεζα . Για αυτό είναι τόσο καλός μάγειρας ο Θανάσης , μαγειρεύει με μεράκι όπως έκανε τότε στον παράδεισο η μητέρα του .


Ο παράδεισος που έγινε Τέξας ! Πως έγινε ; Απλό .μια ημέρα κάποιος από τους θαμώνες πυροβόλησε για κάποια αφορμή . Η πόλη το έμαθε και άρχισε το σούσουρο . Τέξας έγινε στον παράδεισο το μάθατε ; Και έτσι το μαγαζί μετονομάστηκε σε Τέξας . Αργότερα ο Θανάσης έχτισε το δικο του μαγαζι λίγο παραπέρα απο τον παράδεισο . Πάντως αν είχα εγω το μαγαζι θα το έλεγα Τέξας σινεμά ο παράδεισος .
Στο μαγαζι του Θανάση θα βρεις μια σειρά απο κρεατομεζεδες άλλοι σχάρας άλλοι κατσαρόλας , τα περίφημα πιτάκια σχάρας και οτι άλλο φανταστεί ο νους σου . Δυστυχώς και σε αυτό το ουζερί επικρατεί η κρεατοφαγία και οχι οι ψαρομεζέδες αν και η θέση του το δικαιολογεί , είπαμε ειναι στα βλάχικα .
Τέξας λοιπόν σινεμά ο παράδεισος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: