Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Texas hold and Mezes, στη λεωφόρο Ιωαννίνων, στον Ελαιώνα της Πρέβεζας


Στην Λεωφόρο Ιωαννίνων προς την έξοδο της πόλης στο δεξί σου χέρι θα δεις την ταμπέλα του . Τέξας ! Ουζερί – Μεζεδοπωλείο – Εστιατόριο . Ιδιοκτήτης και Μάγειρας είναι ο καλός φίλος και συνάδελφος Θανάσης Βρεττός .
Με τον Θανάση μας συνδέει κάτι παραπάνω από φιλία καθώς στο μαγαζί του έκανα την πρακτική μου γυρνώντας από την Κωνσταντινούπολη . Επίσης συνδέθηκα με την οικογένεια του σε τέτοιο βαθμό που όταν βρίσκομαι στο χώρο του Τέξας έχω την εντύπωση ότι είμαι στο σπίτι μου .


Οικογενειακή υπόθεση λοιπόν το Τέξας . Οικογενειακή υπόθεση που περνάει από γενιά σε γενιά καθώς οι γονείς του Θανάση στην ίδια περιοχή λίγα βήματα πιο πάνω από το σημερινό Τέξας διατηρούσαν καφενείο με την ονομασία ο Παράδεισος . Από εκεί είναι και η φωτογραφία που βλέπετε στην αρχή του άρθρου . Εκεί μεγάλωσε και ο Θανάσης , μέσα στον παράδεισο . Τον Φαντάζομαι ανάμεσα στο παλιό ψυγείο πάγκο να προσπαθεί να πιάσει το βάζο με τα λουκούμια που κερνάνε με τον καφέ . Να είναι συνεχώς στα πόδια της μάνας του καθώς αυτή φτιάχνει τους μεζέδες για το ούζο . Βλέπεις εκείνη την περίοδο η πόλη είχε μόνο ούζο καθώς και πέντε ποτοποιίες . Το τσίπουρο δεν το έπιναν στην Πρέβεζα . Για αυτό είναι τόσο καλός μάγειρας ο Θανάσης , μαγειρεύει με μεράκι όπως έκανε τότε στον παράδεισο η μητέρα του .


Ο παράδεισος που έγινε Τέξας ! Πως έγινε ; Απλό .μια ημέρα κάποιος από τους θαμώνες πυροβόλησε για κάποια αφορμή . Η πόλη το έμαθε και άρχισε το σούσουρο . Τέξας έγινε στον παράδεισο το μάθατε ; Και έτσι το μαγαζί μετονομάστηκε σε Τέξας . Αργότερα ο Θανάσης έχτισε το δικο του μαγαζι λίγο παραπέρα απο τον παράδεισο . Πάντως αν είχα εγω το μαγαζι θα το έλεγα Τέξας σινεμά ο παράδεισος .
Στο μαγαζι του Θανάση θα βρεις μια σειρά απο κρεατομεζεδες άλλοι σχάρας άλλοι κατσαρόλας , τα περίφημα πιτάκια σχάρας και οτι άλλο φανταστεί ο νους σου . Δυστυχώς και σε αυτό το ουζερί επικρατεί η κρεατοφαγία και οχι οι ψαρομεζέδες αν και η θέση του το δικαιολογεί , είπαμε ειναι στα βλάχικα .
Τέξας λοιπόν σινεμά ο παράδεισος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: