Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Πρέβεζα. «Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ με ευθύνη του κ.Τσίπρα και της ομάδας του Μαξίμου». Δείτε το video

«Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ με ευθύνη του κ.Τσίπρα και της ομάδας του Μαξίμου» - Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Πρέβεζα (pics+vid)

Μπροστά στην Πλατεία Δικαστηρίων στην Πρέβεζα και ενώπιων λίγων -αλλά αποφασισμένων να δώσουν μία τίμια εκλογική μάχη- υποστηρικτών της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας, πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος.

IMG 5274

Δείτε παρακάτω video με τις ομιλίες στην εκδήλωση της ΛΑΕ


Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΛΑΕ στο Ν. Πρέβεζας, Χαράλαμπος Πάνης, ανέφερε: «Πρέπει να είναι δέσμευσή μας και κέντρο του προγράμματός μας, ότι ο πλούτος θα αναδιανεμηθεί ριζικά υπέρ των εργαζόμενων τάξεων και κατά των ιδιοκτητριών τάξεων. Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση των αντιπάλων μας: πού θα βρείτε τα λεφτά ή πού θα βρείτε τους πόρους;

IMG 5267

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια ριζική αναδιανομή του πλούτου, υπέρ των εργαζόμενων τάξεων δε μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς σκληρή σύγκρουση με τις τάξεις της ιδιοκτησίας, με την ελληνική αστική τάξη.
Μια σύγκρουση που για να είναι νικηφόρα για εμάς σημαίνει να κουρέψουμε με κάθε τρόπο τα κέρδη, τον πλούτο, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, αλλά και την εξουσία της αστικής τάξης. Για να είναι νικηφόρος η κατάργηση των μνημονίων, η λιτότητα και η ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ της εργασίας, πρέπει να εκφραστούν σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα για το σοσιαλισμό. Γι' αυτό και ο σοσιαλισμός δεν πρέπει να είναι μακρινός ορίζοντας, αλλά ο σημερινός εμψυχωτής των αγώνων μας.
Είμαστε κίνημα όσο και Αριστερά. Είμαστε δρόμος όσο και πολιτικές και εκλογικές μάχες. Είμαστε Μέτωπο, όχι μόνο οργανώσεων, ρευμάτων, αλλά και πολιτικών διαδρομών και καταβολών. Η 5η Ιουλίου είναι ένας συγκλονιστικός σταθμός στην πορεία μας, αλλά δεν είμαστε παρθενογένεση της 5ης Ιουλίου. Είμαστε στη Λαϊκή Ενότητα» και πρόσθεσε:
«Προέχει τώρα να πετύχουμε την πολιτική, εκλογική νίκη που μας αναλογεί. Να χαλάσουμε το σενάριο της αποκατάστασης της μνημονιακής πολιτικής σταθερότητας. Να κρατήσουμε ανοικτή την προοπτική της άμεσης ανασύνταξης του κινήματος και της Αριστεράς. Για την κατάργηση των μνημονίων και της πολιτικής της λιτότητας, για την πολιτική και κινηματική προετοιμασία για τη ρήξη με την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Για ένα μεταβατικό πρόγραμμα ρήξης με το σύστημα για να ανοίξουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό».

 IMG 5284

Ο Νίκος Λιβιεράτος (επίσης υποψήφιος βουλευτής), στάθηκε στην προσωπική διαδρομή του στην Αριστερά και τόνισε: «Το μνημόνιο διαλύει και την παιδεία και την υγεία. Αυτές τις ημέρες βλέπουμε να διαλύεται η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. Για ένα ρουσφέτι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο βάθος κρύβεται το μνημόνιο. Απίθανοι ρουσφετολογικοί χειρισμοί των τοπικών-περιφερειακών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του βουλευτή της Λευκάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Διαλύουν την καρδιολογική μονάδα. Παρατάθηκε η απόσπαση του διευθυντή της μονάδας για έξι μήνες ακόμα με αποτέλεσμα, η καρδιολογική μονάδα να έχει μόνο δύο μόνιμους γιατρούς. Απέσπασαν χωρίς τη θέλησή του το γιατρό από το ΠΕΔΥ και τον εντάσσουν στην καρδιολολογική μονάδα. Ενώ γνωρίζουν ότι οι γιατροί που δεν είναι μάχιμοι είναι δύσκολο να παίξουν αυτό το ρόλο»
Πίσω από την υποβάθμιση του νοσοκομείου, κρύβεται η μεταφορά του στη Λευκάδα, στο νέο νοσοκομείο, το οποίο θα υπολειτουργεί, κατά τη γνώμη μου.
Θέλουμε η Λαϊκή Ενότητα να αποτελέσει το δέος απέναντί τους. Να μας φοβούνται! Να κάνουμε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και να παλέψουμε για το σοσιαλισμό».

IMG 5289 

Η Παρθενία Λαϊνά, η γυναικεία υποψηφιότητα της ΛΑΕ στο Ν. Πρέβεζας υποστήριξε: «Ο λόγος που με έκανε να συμπαραταχθώ με τη Λαϊκή Ενότητα ήταν το ισχυρό, δυνατό ΟΧΙ του 62% του ελληνικού λαού, που μεταφράστηκε από την κυβερνητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΑΙ και σε ένα τρίτο μνημόνιο» και επισήμανε:
«Θα επενδύσουμε και πάλι στον άνθρωπο. Με ενίσχυση στη δημόσια παιδεία και την έρευνα. Θα πολεμήσουμε την ξενοφοβία, το ρατσισμό, το φασισμό. Το καινούριο και το ελπιδοφόρο βρίσκεται στο μεγάλο λαϊκό ρεύμα που έφερε τη νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Χαρακτηριστική ιστορική ημερομηνία για τη σύγχρονη Ελλάδα. Αν κάποιοι πρόδωσαν το ΟΧΙ, αν παραδόθηκαν, εμείς δεν πρόκειται ούτε να προδώσουμε, ούτε να παραδοθούμε. Γι' αυτό ζητάμε την υποστήριξή σας, την αντίστασή σας. Να μη δεχθούμε το θάνατο που μας επιβάλει η νεοφιλελεύθερη Ευρώπη. Υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Εμείς θα συνεχίσουμε και θα νικήσουμε. Και αυτή η νίκη θα είναι ακέραια δική μας. Είναι νίκη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

 IMG 5298

Ο Στέφανος Τζόκας, που προέρχεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμπληρώνει το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στο Ν. Πρέβεζας, ξεκίνησε την ομιλία του με στίχους του Γιάννη Ρίτσου (Ρωμιοσύνη) και είπε:
«Οι στίχοι αυτοί του Γιάννη Ρίτσου, αποτυπώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την υπερηφάνια του ελληνικού λαού, απέναντι σε όλες τις δυσκολίες που έχει συναντήσει ιστορικά. Ένας λαός που πάντα αντιστέκοταν, πάντα αντρίευε, πάντα θέριευε απέναντι σε ξένους και ντόπιους δυνάστες και πάλευε με κάθε μέσο για το δίκιο και τη λευτεριά. Το γαϊτανάκι του αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία πάει πολύ πίσω. Από την Επανάσταση του 1821, από την εποποιϊα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, από την αντιδικτατορική πάλη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου, από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες της μεταπολίτευσης, από τις πλατείες της μικρής και μεγάλης οργής.
Τόμοι ολόκληροι μπορούν να γραφτούν γι' αυτό το λαό που προσπαθεί απέναντι σε θεούς και δαίμονες να γίνει αφέντης στον τόπο του. Σήμερα στον οικονομικό και κοινωνικό πόλεμο που ζούμε καθημερινά, οι ευρωμνημονιακές δυνάμεις προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού, ξεδιπλώνοντας την αφήγηση του ΤΙΝΑ, δηλαδή του μονοδρόμου.
Αυτή η αφήγηση θέλει ένα λαό υποταγμένο στις ντόπιες και ξένες ελίτ. Ένα λαό που να κάθεται παθητικά σπίτι του, απογοητευμένο και εθελόδουλο. Θέλουν ένα λαό ραγιά. Όμως όλοι αυτοί ξεχνούν κάτι πολύ σημαντικό. Αυτός ο μικρός λαός, ο μέγας, δήλωσε ''παρών'' και έτοιμος να αγωνιστεί μέχρι το τέλος για να αλλάξει πορεία η χώρα, βροντοφωνάζοντας ένα εκκωφαντικό και μεγαλειώδες ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και του πλανήτη. Έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να μπει ένα τέλος στα μνημόνια της λιτότητας και της εξάρτησης, απορρίπτοντας τα... παπαγαλάκια των ΜΜΕ, όλων των Ευρωπαίων αξιωματούχων που από το πρωί μέχρι το βράδυ τρομοκρατούσαν το λαό.
Αυτό το μήνυμα το πρόδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μία ημέρα. Παρ' όλα αυτά, εμείς τους λέμε, ότι δε θα ξεμπερδέψουν εύκολα από αυτό το λαό. Η ελπίδα υπάρχει και δεν πέθανε».

 IMG 5306

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Χρήστος Παπαδόπουλος (υποψήφιος βουλευτής στη Λευκάδα), ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Πριν δύο μήνες στις πλατείες της Πρέβεζας έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Τότε ήταν δυναμική και μαζική η συμμετοχή της νεολαίας.
Το ΟΧΙ αυτό έγινε ΝΑΙ σε μια βδομάδα με ευθύνη του κ.Τσίπρα και της ομάδας του Μαξίμου. Η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές με ένα τρίτο μνημόνιο βαρύτερο από τα δύο προηγούμενα.

Ο κ. Τσίπρας, σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή του Γενάρη και του Ιούλη, αποδέχτηκε, συνέταξε, έφερε και ψήφισε στην Ελληνική Βουλή μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , ΠΟΤΑΜΙ και ΑΝΕΛ ένα νέο μνημόνιο υποτέλειας της χώρας μας, το τρίτο σε σειρά, μετά το πρώτο του ΠΑΣΟΚ και το δεύτερο της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ένα νέο μνημόνιο που θα ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή στη χώρα μας.
Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παραιτήθηκε με σκοπό τη διενέργεια εκλογών και το ξεκαθάρισμα των ριζοσπαστικών αριστερών αντιμνημονιακών δυνάμεων της προηγούμενης βουλής.
Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του δηλώνει ότι αποφάσισε τις εκλογές από τις 12 Ιουλίου, πριν τα προαπαιτούμενα και πριν το τρίτο μνημόνιο.
Δραπέτευσε, πριν ψηφιστούν οι δεκάδες εφαρμοστικοί του μνημονίου νόμοι.
Δραπέτευσε, πριν οι πολίτες λάβουν το νέο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούνταν με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις του Γενάρη.
Δραπετεύει, πριν οι κοινωνικές τάξεις που θίγονται από τα νέα μνημόνια λάβουν το νέο μνημονιακό λογαριασμό.
Nεκρανάστησε ταυτόχρονα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ζητούν τώρα αναδρομικά «δικαίωση» για το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο που κατάστρεψαν τη χώρα.
Δίνει χώρο στους φασίστες της Χ.Α.

Μετά από όλα αυτά η νεολαία είναι μακριά από τις πλατείες και τους δρόμους, θυμωμένη, οργισμένη με αγωνία για το αύριο.

Οι πολίτες της χώρας μας οδηγούνται στις εκλογές μέσα από μια απίστευτη τρομοφοβία των ΜΜΕ, που όμως επιμελώς αφήνει απ' έξω τα μνημόνια και τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους που θα ψηφιστούν από 21 Σεπτέμβρη και μετά.
Τα νεοφιλελεύθερα γεράκια της ΕΕ προσπαθούν να στερήσουν την ελπίδα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που πνίγει ο νεοφιλελευθερισμός και προσπαθούν να αποτινάξουν την λιτότητα.
Χώρες που σε λίγο έχουν εκλογές, όπως η Ισπανία και η Ιρλανδία αργότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: