Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

7η Γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην Ροδαυγή Άρτας, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, το πρωί

7η Γιορτή κάστανου και τσίπουρου στην Ροδαυγή Άρτας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής Άρτας «Η Αγία Παρασκευή» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ροδαυγής και τους Φίλους του Άμμου, διοργανώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά με μεράκι και ενθουσιασμό την επιτυχημένη Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου, η οποία θα γίνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 από 11:00 π.μ στην πλατεία της Ροδαυγής. Συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο Δήμος Αρταίων.
Δωρεάν ψητά, βραστά κάστανα και Ροδαυγιώτικο μυρωδάτο τσίπουρο θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν όσοι βρεθούν στη γιορτή, καθώς και να διασκεδάσουν με την ντόπια παραδοσιακή κομπανία του Βασίλη Γεραγόρη.

Η γιορτή ξεκινάει από το βράδυ του Σαββάτου (πριν το σούρουπο), όπου ο Σύλλογος καλεί τους επισκέπτες να λάβουν ενεργό μέρος στην προετοιμασία, χαρακώνοντας τα κάστανα μαζί με τις γυναίκες του χωριού, τραγουδώντας παράλληλα παραδοσιακά τραγούδια και βάζοντας τα πρώτα καζάνια στη φωτιά.
Οι Ροδαυγίτες προσκαλούν για μια ακόμη χρονιά τον κόσμο να γεμίσει τα ποτήρια του με άφθονο τσίπουρο και να γευτεί τα νόστιμα αχνιστά κάστανα.

http://e-maistros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: