Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Έταξε καρέκλες χωρίς αντίκρισμα... Ο ψεκασμένος πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. σε νέες περιπέτειες



Υπουργικές καρέκλες φαίνεται ότι έταζε προεκλογικά ο Πάνος Καμμένος σε πολύ περισσότερα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. απ' ό,τι γνωρίζαμε. Το αποτέλεσμα είναι να έχει διογκωθεί η δυσφορία πολλών βουλευτών που προσδοκούσαν υπουργική θέση αλλά και πολιτευτών, που ανάμεναν εξιλέωση μέσω μιας.υπουργοποίησης.

Ο κ. Καμμένος είχε προεκλογικά τάξει κάποια κυβερνητική θέση τόσο στον κ. Χαϊκάλη-εφόσον αποδεικνυόταν η καθαρότητά του σε σχέση με την offshore στην Κύπρο και τις συναλλαγές του- αλλά και στην κ. Ξουλίδου που δεν κατέθεσε έγκαιρα τα χαρτιά της υποψηφιότητάς της και ο κ. Καμμένος την παρηγορούσε, τάζοντας κάποιο υπουργείο.
Φαίνεται όμως ότι μετεκλογικά η νίκη του κ. Καμμένου και η συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί και άλλες παρενέργειες. Έτσι, αίφνης η μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Χρυσοβελώνη δεν κρύβει τη δυσφορία της για τη μη υπουργοποίησή της, καθώς εκτιμά ότι η στάση της και η επάρκειά της ως εκπροσώπου έπρεπε να επιβραβευτεί. Απρόσμενη τροπή πήρε και η περίπτωση του κ. Νικολόπουλου, ο οποίος προτάθηκε μεν για υπουργείο, ωστόσο η πληροφόρηση που είχαμε έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε βέτο για την περίπτωσή του.
Ωστόσο ο κ. Νικολόπουλος επανήλθε σήμερα και με επιστολή του ζητεί «να συγκληθεί εντός της ημέρας η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, ώστε να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα». Ζητά επιτακτικά εξηγήσεις αν υπήρξαν «πολιτικές, οικονομικές ή ηθικές ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μου στο κυβερνητικό σχήμα και αν ναι, ποιες ήσαν αυτές και από ποιους εκφράστηκαν». Μετατρέπει συνεπώς το όλο πρόβλημα σε εσωκομματική βόμβα, πολύ περισσότερο που ο νεοδιορισθείς υφυπουργός Υποδομών κ. Δημήτρης Καμμένος δέχεται πληθώρα καταγγελιών για ομοφοβικές και ρατσιστικές τοποθετήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: