Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλού φουγάρα ανάβουνε κι αλλού βιολιά αρχίζουν!...



Η κα Θεοδώρα Τζάκρη στη σύντομη ομιλία της μνημόνευσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος σε μια σύσκεψη στα μέσα της δεκαετίας του '50 είχε δηλώσει απευθυνόμενος στον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα φουγάρα μιας βιομηχανίας, «μου τρως τον προϋπολογισμό, αλλά δεν θα μου φας και τα φουγάρα», για να τονίσει η κα Τζάκρη «ο στόχος είναι να ανάψουν όσο περισσότερα φουγάρα»!.. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί!..


ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ, λοιπόν, και η καινούργια κυβέρνηση, με όχι και τόσο ολιγομελές σχήμα, όσο τουλάχιστον θα περίμενε ο απλός πολίτης, που έχει μάθει να ζει στην ένδεια και τη φτώχεια, κάτι που συνήθως δεν βλέπει να συμβαίνει και στην πολιτική ζωή του τόπου.
Είναι αυτοί που επιθυμούν την λιτότητα του λαού και θέλουν να μας διδάξουν "σεμνότητα και ήθος", όπως λέει ένας γραφικός πολιτικός αρχηγός, αλλά να δούμε τελικά πόσοι από τους βουλευτές του θα αρπάξουν ή όχι τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών ή τα αυτοκίνητα της Βουλής και τους διπλούς αστυνομικούς για φρουρά!
Καμία έκπληξη, λοιπόν, στη νέα κυβέρνηση. Εξαίρεση μονάχα η υπουργοποίηση του συμπαθέστατου κ. Νίκου Φίλη, ως υπουργού Παιδείας, που δεν καλοβλέπει, όμως, και με τόση συμπάθεια τις μέχρι τούδε άρρηκτες σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, αλλά και της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, με τις περίεργες ιδέες της για το Σκοπιανό κλπ. (Πολλοί την αποκαλούν «η Ρεπούση του Σύριζα»).
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε ασφαλώς η νέα υφυπουργός Βιομηχανίας η κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία όχι μόνον ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, εις πείσμα των καιρών, αλλά ξεχώρισε κιόλας με τις δηλώσεις της κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου έκανε και μία δήλωση η οποία μας θύμισε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή με τα "φουγάρα που πρέπει να ανάψουν"!
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Θεοδώρα Τζάκρη στη σύντομη ομιλία της μνημόνευσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος σε μια σύσκεψη στα μέσα της δεκαετίας του '50 είχε δηλώσει απευθυνόμενος στον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, ο οποίος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα φουγάρα μιας βιομηχανίας, «μου τρως τον προϋπολογισμό, αλλά δεν θα μου φας και τα φουγάρα», για να τονίσει η κα Τζάκρη «ο στόχος είναι να ανάψουν όσο περισσότερα φουγάρα»!
Όλα καλά κι ωραία, λοιπόν, με αυτά που ακούσαμε μέχρι την ώρα που υπουργός Εργασίας ο κ. Γιώργιος Κατρούγκαλος  έριξε την πρώτη βόμβα της νέας κυβέρνησης λίγη ώρα πριν από την ορκωμοσία του, όπου παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης κάποιων συντάξεων!
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «ίσως να μη μπορέσουμε να αποφύγουμε τις μειώσεις όσο υπάρχει αυτή η υποχρηματοδότηση των Ταμείων». «Εμείς θα προστατεύσουμε απολύτως τις μικρές και τις μεσαίες συντάξεις. Αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχτούν. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό κανείς δεν μπορεί να δώσει δεσμευτική απάντηση», παραδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε:
«Το συνταξιοδοτικό πρέπει να το μεταρρυθμίσουμε, έπρεπε να το έχουμε κάνει προ πολλού. Τώρα, έχουμε την ανάγκη να βρούμε εναλλακτικά και ισοδύναμα σε αυτά που προβλέπει το μνημόνιο που αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε μείωση κατώτατων συντάξεων και του ΕΚΑΣ. Άρα, έχουμε μια υποχρέωση να έχουμε ένα δίκαιο σύστημα που να μη θίγει τους αδύναμους και να είναι μακροχρόνια βιώσιμο», συνέχισε ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να κοπεί το ΕΚΑΣ απάντησε: «Γι΄ αυτό το λόγο είχα φωνάξει τους εκπροσώπους των θεσμών στο υπουργείο Εργασίας. Ήξερα ότι δεν είχαμε διαπραγματευτική ισχύ να αποτρέψουμε τα συγκεκριμένα μέτρα που ζήταγαν. Άρα τι τους ζήτησα; "Αν εμείς σας φέρουμε μια δική μας μεταρρύθμιση, συνολική, θα δεχθείτε να αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα μέτρα;" Κι αυτό μπήκε στο μνημόνιο».


Αυτά για σήμερα, λοιπόν, αφού υπάρχουν τόσα πολλά για γράψιμο από το πολιτικό παρασκήνιο, δεδομένου ότι η καθημερινή ζωή συνεχίζεται κι ενώ αλλού ανάβουν τα φουγάρα, κάπου αλλού ορισμένοι άνθρωποι, που έχουν αναλάβει την ψυχαγωγία των τηλεθεατών, άρχισαν να παίζουν κιόλας τον δικό τους ρόλο!
Άλλες κυρίες σήκωσαν τις φούστες (συγγνώμη: την τηλεθέαση ήθελα να πω) όπως για παράδειγμα η Φαίη Σκορδά, η οποία εμφανίζεται σε ένα τρέιλερ με σκιστή μέχρι επάνω φούστα και μάλιστα σε ρόλο σολίστ, για να διαφημίσει την έναρξη της εκπομπής της,  η Αννίτα Πάνια για μία ακόμη φορά επιχειρεί να μας αιφνιδιάσει με την εντυπωσιακή και σέξι εμφάνισή της και μάλιστα ως νεαρή μαθήτρια που πηγαίνει από το κανάλι  "'Αλφα" στο "Εψιλον", ενώ  η Ελένη Μενεγάκη, που ήθελε να πρωτοτυπήσει, μας δείχνει αυτή τη φορά όχι τα ... καλλίγραμμα πόδια της, αλλά την ημίγυμνη πλάτη της μπας και σηκώσει κι αυτή περισσότερο την τηλεθέαση! Φάτε μάτια ψάρια, που λέει ο λαός!
Είπατε τίποτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: