Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχονται κινητοποιήσεις για τους κτηνοτρόφους. Πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα η συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Έρχονται κινητοποιήσεις για τους κτηνοτρόφους-Στην Πρέβεζα η συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο το αμέσως επόμενο διάστημα δήλωσαν οι κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Πρέβεζα.

IMG 6097


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας εκφράστηκαν έντονοι προβληματισμοί για το θέμα των βοσκοτόπων, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το θέμα των επιδοτήσεων και των εξισωτικών αποζημιώσεων, με τους κτηνοτρόφους να υπογραμμίζουν πως αν εφαρμοστούν όσα προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο, τότε ο κλάδος οδεύει προς τον αφανισμό.
«Είχαμε την προσδοκία ότι με τη νέα κυβέρνηση του περασμένου Ιανουαρίου θα είχαμε άλλα δεδομένα για τον κλάδο, αλλά δυστυχώς υπήρξε αδράνεια και μεγάλες καθυστερήσεις και τα προβλήματα παραμένουν και επανέρχονται σε χειρότερη μορφή με το μέλλον όχι μόνο της κτηνοτροφίας αλλά όλου του πρωτογενούς τομέα να προβλέπεται δυσοίωνο» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΕΚ κ. Δημήτρης Καμπούρης λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί η ψήφιση των φορολογικών ρυθμίσεων για τους αγρότες.

IMG 6102

«Θα πρέπει ως ΠΕΚ πανελλαδικά να κινητοποιηθούμε και να συντονιστούμε και με άλλους φορείς (ΣΕΚ, ΠΕΚ, ΠΕΝΑ, Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων κ.α.) και να προχωρήσουμε σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις» υπογράμμισε ο κ. Καμπούρης σημειώνοντας πως θα ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις και σε περιφερειακό επίπεδο προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς να πληροφορηθούν και να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα.
Ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε και στο καυτό θέμα των βοσκοτόπων, το οποίο δεν έχει διευθετηθεί με αποτέλεσμα να είναι μεγάλη η πιθανότητα να δοθεί μια τεχνητή λύση σύμφωνα με την οποία οι αγρότες θα πληρωθούν την ενιαία ενίσχυση με προσωρινά δικαιώματα με βάση τα βοσκοτόπια προηγούμενων ετών.
Παράλληλα αναφέρθηκε στο θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων οι οποίες όπως είπε θα πρέπει να αποσυνδεθούν από τα βοσκοτόπια, ενώ αναφορικά με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης επισήμανε πως θα πρέπει να γίνει ως τα Χριστούγεννα, αλλιώς η ΠΕΚ θα κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες με συνήγορο την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γεράσιμος Λιώλης επισήμανε πως τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι κοινά σε όλη τη χώρα και για αυτό θα υπάρξει συντονισμός και συναντήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο οποίος τόνισε πως το ζήτημα των βοσκοτόπων θα πρέπει να λυθεί άμεσα με ευθύνη του αρμόδιου Υπουργείου και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδράμει στον πρωτογενή τομέα όσο περισσότερο μπορεί στηρίζοντας δράσεις νέων αγροτών και κτηνοτρόφων.



www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: