Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Νέο γκάλοπ της Μetron Analysis για την εφημερίδα ''Παραπολιτικά'': Μπροστά με 0,6% η ΝΔ, 8 κόμματα στη Βουλή με τους ΑΝΕΛ εκτός

neo-gkalop-mprosta-me-08-i-nd-8-kommata-sti-bouli





Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά.Μάλιστα στην εκτίμηση ψήφου του προβάδισμα διευρύνεται στο 0,8%, ενώ να σημειωθεί ότι στη μέτρηση της ίδιας εταρείας την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά με μία μονάδα.   Είναι η δεύτερη έρευνα στην οποία προηγείται η ΝΔ μετά από αυτήν της GPO.
Επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα με τον Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.  Η μέτρηση βγάζει οκτακομματική βουλή με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται εκτός.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει πάρει κεφάλι με 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,1%, Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ενωση Κεντρώων με 4%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και ΑΝΕΛ με 2%. Στο 11,3% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis έδινε προβάδισμα μιας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%

Δεν υπάρχουν σχόλια: