Υλικά
(για
8 ατομικές τάρτες)
Για
τη βάση
200
γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. μαλακό
ανάλατο βούτυρο
Για
την κρέμα
350
γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
1 μ.κ. βανίλια
1
κ.σ. μέλι
Τα
φρούτα
400
γρμ φρέσκα σύκα
Εκτέλεση
συνταγής
1.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι
να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο
και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μέχρι να
ομογενοποιηθεί. Μοιράζουμε το μείγμα
σε 8 κομμάτια και πιέζουμε το κάθε κομμάτι
στη βάση και στα τοιχώματα σε ατομικά
ταψάκια για τάρτες με αποσπώμενη βάση.
Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο να
παγώσουν για 20-30 λεπτά.
2. Σε ένα
μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
με τη βανίλια και το μέλι μέχρι να δέσουν
καλά τα υλικά.
3. Βγάζουμε τα
ταρτάκια από το ψυγείο και στρώνουμε
στη βάση μπισκότου την κρέμα με μια
σπάτουλα. Ξαναβάζουμε τα ταρτάκια στο
ψυγείο να παγώσουν για 4 ώρες. Όταν
είμαστε έτοιμοι να τα σερβίρουμε,
προσθέτουμε στην κάθε τάρτα τα σύκα
και προαιρετικά μαρμελάδα φράουλα και
τριμμένο φιστικί.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου