Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το ζήτημα της Μαρίνας ΑΕ έβαλε και πάλι «φωτιά» στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας...

Το ζήτημα της Μαρίνας ΑΕ έβαλε και πάλι «φωτιά» στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας...

Μία απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, αναφορικά με τη Μαρίνα Α.Ε., που έθεσε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης προς συζήτηση, η παράταξη Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας τη Δευτέρα, ήταν ικανή να «ανάψει φωτιές» και πάλι γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και σύμφωνα και με σχετικές αναφορές που έγιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 31 Ιουλίου, λίγες ημέρες πριν από τη συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στις 3 Αυγούστου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας και μέλος της διοίκησης του Ταμείου (ο κ. Καλλίνικος), ενημερώθηκε από την Πρόεδρο κα Καζάκου, πως ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και ένα κατ' επείγον ζήτημα.
Στην πρόσκληση που στάλθηκε αργότερα σε όλα τα μέλη, υπήρχε και το θέμα της αναθεώρησης της σύμβασης με την εταιρεία ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.

IMG 4065

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ενώ μπήκε στο... τραπέζι το θέμα της τροποποίησης της σύμβασης, ο κ. Καλλίνικος τόνισε πως η σχετική εισήγηση για το θέμα έφτασε στα χέρια του τα ξημερώματα της 2ας προς 3ης Αυγούστου, κάτι που θα πρέπει να είχε συμβεί μερικά 24ωρα πιο πριν, ως είθισται.
Στη συνεδρίαση ο κ. Καλλίνικος έθεσε προφορικά το ερώτημα αν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει στα χέρια του την εγγυητική επιστολή από τον ιδιώτη, που να ισούται με το 20% του προϋπολογισμού του έργου, όπως περιγράφεται στη σύμβαση που έχει ήδη υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και αν δεν την έχει, για ποιο λόγο δεν καταγγέλλει τη σύμβαση. Πρότεινε μάλιστα την αναβολή του θέματος.
Αρκετά μέλη του ΔΣ (απόντες ήταν οι κ.κ. Παππάς και Γιαννουλάτος), δεν φαίνεται να είχαν αντίρρηση για να γίνει αυτό, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προχώρησε. Ο κ. Καλλίνικος διατύπωσε και γραπτώς το ερώτημά του (δεν πήρε απάντηση), απείχε της ψηφοφορίας και η συνέχεια δόθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, όταν η Δυναμη Ενότητας και Δημιουργίας, έθεσε και πάλι ζήτημα νομιμότητας της απόφασης, που όπως υποστηρίζει, πάρθηκε.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης επιφυλάχθηκε ώστε να δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει σε επόμενη συνεδρίαση, ενώ η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, κα Παρθενία Καζάκου έκανε λόγο για κατ' αρχήν απόφαση και τόνισε πως οι νομικές υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας ψάχνουν το θέμα, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη στάση της διοίκησης του Ταμείου.
Την ίδια ώρα πάντως, ενώ άλλα θέματα της ίδιας συνεδρίασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, έχουν αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, το συγκεκριμένο... απουσιάζει.
Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε το επίσημο έγγραφο της απόφασης για να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί, όπως επίσης και να απαντηθεί το γραπτό αίτημα που κατατέθηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: