Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

«Κακοποίηση» του φυσικού πλούτου του Αχέροντα αναφέρουν κάτοικοι της ΔΕ Φαναρίου

«Κακοποίηση» του φυσικού πλούτου του Αχέροντα αναφέρουν κάτοικοι της ΔΕ Φαναρίου

Ο τουρισμός είναι καλό πράγμα! Αλλά πρέπει πάντα η ανθρώπινη παρέμβαση και δραστηριότητα να «συμβαδίζει» με την προστασία ενός «κοσμήματος» για την Ήπειρο και την Ελλάδα, που είναι ο Αχέροντας.
Τον τελευταίο μήνα οι διαμαρτυρίες πολιτών της Δ.Ε. Φαναρίου προς δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Πάργας, κάνουν λόγο για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Αχέροντα και πιθανότατα να δημιουργήσει προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Στην περιοχή του Αχέροντα λειτουργούν επιχειρήσεις (τουρισμού, εστίασης κ.α.) και πολίτες της περιοχής εξασφαλίζουν τη δουλειά τους και τα προς το ζην. Γεγονός απόλυτα σεβαστό και επιθυμητό αν θέλετε! Υπάρχουν επίσης πολλοί επισκέπτες και κατασκηνωτές.


3828345191 4890f79b3f_b

Πόσο όμως ασφαλές για τον Αχέροντα είναι να «σταθμεύουν» πλαστικές σακούλες στα νερά του; Πόσο ασφαλές είναι να «σταθμεύουν» άλογα μέσα σε αυτόν; Πόσο ασφαλές είναι ορισμένοι ασυνήδειτοι να σκορπούν τα σκουπίδια τους στα μονοπάτια δίπλα στο ποτάμι. Πόσο ασφαλές είναι να κρεμούν κούνιες και σκοινιά στα δέντρα, «πληγώντάς» τα.
Οι παραπάνω προβληματισμοί δεν ανήκουν στο atpreveza, αλλά διατυπώθηκαν πρόσφατα από ειδικό επιστήμονα, σε συνομιλία με συντάκτη της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, ενώ τονίστηκε επιπλέον πως θα έπρεπε να γίνει ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός από τους Δήμους ή την Περιφέρεια, για το πως μπορεί να αναπτυχθεί ο Αχέροντας και να... εκτοξευθεί τουριστικά, με οργάνωση και πρόγραμμα, ώστε να μην καταστρέφεται και ο φυσικός πλούτος του ποταμιού.
Μία δομή που πραγματικά θα δώσει άλλο... αέρα στον Αχέροντα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αρκετές είναι και οι καταγγελίες στους αρμόδιους φορείς για τους ιδιοκτήτες τροχόσπιτων στην Κερέντζα και την Αμμουδιά, για τους οποίους έχει αναφερθεί μέχρι και κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από κολόνα της ΔΕΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: