Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Όλες οι νέες λέξεις της νέας κυβέρνησης



Μεγάλη ήταν η έκπληξη και έντονη η αντίδραση του παλαιού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν ευρωβουλευτή του νέου, με διπλάσιο αριστεροζόλ, ΠΑΣΟΚ Μανώλη Γλέζου μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους. Ο παλαίμαχος αγωνιστής αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από το μέρος του ποιμνίου το οποίο παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματος που, σύμφωνα με το βουλευτή του, βάφτισε το κρέας ψάρι και το μνημόνιο πρόγραμμα. Κάποιοι ανόητοι ισχυρίζονται πως με δεδομένο το ότι οι υποσχέσεις για τις οποίες ζητάει συγνώμη ο ευρωβουλευτής είναι αυτές που οδήγησαν και στην εκλογή του θα πρέπει να παραιτηθεί, αλλά μάλλον ξεχνούν πως ο Μανώλης ο Γλέζος μπορεί να είναι αγωνιστής αλλά κορόιδο δεν είναι.


Όπως και να 'χει, νομίζω πως ο έμπειρος πολιτικός θα έπρεπε να ξέρει την αξία που έχει το όνομα που δίνουμε σε κάθε τι και πως μια αλλαγή ονομασίας μπορεί να σημαίνει τα πάντα. Αν π.χ. εγώ, ο Μάνος ο Βουλαρίνος, ανακοινώσω στους φίλους μου πως από δω και μπρος θέλω να με φωνάζουν Τέτα Ντούζου, δύσκολα κάποιος θα μπορεί να ισχυριστεί πως δεν αλλάζουν και πάρα πολλά πράγματα.


image

YOLO


Ευτυχώς, αντιθέτως με τον παλαιό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, στην κυβέρνηση της Ελπίδας και άλλων παλαιών τραγουδιστριών ξέρουν την αξία των ονομάτων και των λέξεων. Γι' αυτό και εξέδωσαν έναν κατάλογο με τις νέες λέξεις-ορισμούς οι οποίες θα χρησιμοποιούνται προκειμένου να αποδειχθεί πως οι εκλογές έγιναν για πολύ περισσότερα από τη μανία του Αλέξη και των φίλων του για εξουσία. Ο κατάλογος θα φτάσει από μέρα σε μέρα στα δημοσιογραφικά γραφεία και έχω τη χαρά, την τιμή και άλλες ωραίες λέξεις να σας το παρουσιάσω σε διαγαλαξιακή αποκλειστικότητα.


Μνημόνιο - Πρόγραμμα
Η κακή λέξη «μνημόνιο» αντικαθίσταται από την πολύ πιο εύηχη λέξη «πρόγραμμα». Ο βασικός λόγος είναι πως η νέα συμφωνία δεν πρέπει να έχει μέσα κανένα παράγωγο της λέξης «μνήμη» η οποία καλό είναι να μην επεκτείνεται πέραν της 26ης Ιανουαρίου του 2015. Πέρα από την ονομασία δεν θα αλλάξουν πάρα πολλά και με δεδομένο τον οπαδικό τρόπο με την οποία το ποίμνιο απολαμβάνει την πραγματικότητα, σύντομα οι περήφανοι και ασυμβίβαστοι Έλληνες θα χωρίζονται σε «προγραμματικούς» και «αντιπρογραμματικούς».

Τρόικα - Θεσμοί
Η ξενόφερτη λέξη «τρόικα» αντικαθίσταται από το ελληνικότατο «θεσμοί». Πρόκειται για μια λέξη η οποία δεν έχει τον αριθμητικό περιορισμό της προηγούμενης και έτσι μπορούμε ελεύθερα να φανταζόμαστε πως τα οικονομικά της χώρας, εκτός από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, επιτηρούνται και από άλλους θεσμούς, όπως είναι τα βραβεία Όσκαρ, ο διαγωνισμός της Γιουροβίζιον και το καρναβάλι του Ρίο.


image

Λόλα, να ένας θεσμός


Παπαγαλάκια - Αετοί 

Οι φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι που παίρνουν το κείμενό τους έτοιμο από του Μαξίμου θα πάψουν να αποκαλούνται «παπαγαλάκια» καθώς πρόκειται για πουλάκια που έχουν συνδεθεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στην αρχή η σκέψη ήταν να μετονομαστούν σε «μαϊμουδίτσες» αλλά επειδή και αυτός ο χαρακτηρισμός, παρότι χαριτωμένος, έχει μια αρνητική χροιά θα ονομάζονται «αετοί» καθώς θα πεθαίνουν στον αέρα κάθε βράδυ για τα δίκια της κυβέρνησης.

Λιτότητα - Λιτός Βίος
Η «λιτότητα» είναι εδώ και μέρες παρελθόν και αυτό που θα την αντικαταστήσει το έχει ήδη αποκαλύψει ο Άνθρωπος-Παγώνι στην πρώτη του συνέντευξη τύπου. Είναι ο «λιτός βίος». Μια έκφραση της οποίας το βασικό πλεονέκτημα είναι πως κάνει τη φτώχεια και τη μιζέρια να μοιάζουν επιλογή και όχι ανάγκη.

Ακροδεξιός Εθνικολαικισμός - Συντηρητικός πατριωτισμός
Επιβεβλημένη αλλαγή για να μπορεί να δικαιολογηθεί ο γάμος με τον Πάνο τον Καμμένο, τον Νίκο τον Νικολόπουλο και τον Κώστα τον Ζουράρι.

Ανεργία - Εργατανάπαυση

Χάρη στις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης η «ανεργία» δεν θα μειωθεί απλώς αλλά θα εξαφανιστεί εντελώς. Στη θέση της θα έχουμε την «εργατανάπαυση». Θα είναι ακριβώς το ίδιο αλλά με «αξιοπρέπεια».

image

Ωωωωωωω, γέροντα η αριστεραααά


Μετανάστευση - Αναβίωση

Οι Έλληνες θα πάψουν να «μεταναστεύουν». Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πηγαίνουν να ζήσουν και να δουλέψουν σε χώρες που δεν βασιλεύουν οι γαλαζοκόκκινοι πράσινοουρίτσες. Απλώς η διαδικασία αυτή θα ονομάζεται «αναβίωση» με την έννοια ότι οι άνθρωποι αυτοί θα μπορέσουν να ξαναζήσουν σαν άνθρωποι και όχι ως τριτοκοσμικοί πελάτες κομματικοσυνδιλκαλιστικών μαγαζιών.

E mail - Κατάλογος
Το «e-mail» είναι κακό. Το «e-mail» είναι κάτι που το έστελνε ο Γκίκας ο Χαρδούβελης. Ο Άνθρωπος-Παγώνι δεν στέλνει «e-mail». Στέλνει «καταλόγους». Το περιεχόμενο και ο τρόπος αποστολής είναι τα ίδια αλλά ο γιακάς είναι σηκωμένος και αυτό ακριβώς είναι που κάνει την τεράστια διαφορά.

Κωλοτούμπα - Ευελιξία
Η «κωλοτούμπα» θα λέγεται «ευελιξία». Η αλήθεια είναι πως η καινούργια λέξη είναι λιγότερο ευχάριστη καθώς δεν έχει μέσα το πρώτο συνθετικό της παλαιάς λέξης η οποία όμως ήταν εξαιρετικά περιοριστική. Χάρη στην «ευελιξία» οι κινήσεις τις κυβέρνησης θα μπορούν να είναι πολύ περισσότερες και να περιλαμβάνουν εκτός από κωλοτούμπες, ελαφρά πηδηματάκια, πιρουέτες, σημειωτόν και πολλά άλλα, και μπράβο της.






Δεν υπάρχουν σχόλια: