Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ελπιδοφόρο το ξεκίνημα του 1ου Ημιμαραθώνιου Άρτας «Ο Δρόμος του Γιοφυριού», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015



1800 δρομείς συμμετείχαν στο αθλητικό αυτό γεγονός, που κέρδισε τις εντυπώσεις των δημοτών της πόλης μας αλλά και των επισκεπτών. 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος  Άρτας «Ο  Δρόμος του Γιοφυριού» την Κυριακή 29 Μαρτίου (ημερομηνία που διεξήχθη και ο πρώτος επίσημος Ολυμπιακός Μαραθώνιος στις 29 Μαρτίου το 1896), ενώ το προηγούμενο βράδυ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Βράβευσης Αθλητών του Δήμου μας που έχουν διακριθεί για τις αθλητικές τους επιτυχίες.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα δρόμου ήταν η πύλη του Κάστρου της Άρτας με τερματισμό την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και η διαδρομή που ακολουθήθηκε περιλάμβανε όλα τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης για τις διαδρομές των  21,1 χλμ και 5 χλμ.

Οι μαθητικοί αγώνες των 2000 μ. και 1000 μ. είχαν μεγάλη απήχηση στους μαθητές, με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Η εκδήλωση είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδά του θα κατατεθούν στο Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου προς ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.




Στον αγώνα του ημιμαραθωνίου αποστάσεως 21,1 χλμ., συμμετείχαν 400 δρομείς, γνωστοί αθλητές, αλλά και απλοί πολίτες, ολοκληρώθηκε με νικητή τον Μιχάλη Παρμάκη του συλλόγου Δρομέων «NORTH FACE TEAM», με χρόνο 01.11.18, για τους άντρες και για τις γυναίκες νικήτρια ήταν η Λαμπρινή Λιούτα με χρόνο 01.36.16.

Στις άλλες κατηγορίες: στα 5.000 μέτρα, στον οποίο συμμετείχαν 800 δρομείς, νικητές για τους άνδρες αναδείχτηκαν οι: Καρέτσος Ιωάννης του « Συλλόγου  Δρομέων Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, Κεχαγιάς Χρήστος του συλλόγου «RUNNING TEAM Κεχαγιάς» και ο Γκιάγκας Φώτης του «Συλλόγου Δρομέων Κλασικού Αθλητισμού Παραμυθιάς», ενώ για τις γυναίκες νικήτριες αναδείχτηκαν οι: Ζήση Ευαγγελία, Γεωργονίκου Αγγελική και η Κάτσενου Γεωργία του συλλόγου «Φίλανδρος».

Στους μαθητικούς αγώνες συμμετείχαν περίπου 400 μαθητές από σχολεία της περιοχής μας.




Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, τόνισε για το αθλητικό αυτό γεγονός τα εξής «Η εκδήλωση αυτή, πέραν του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα, στοχεύει και στην προαγωγή του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην ανάδειξη και προβολή των μνημείων της πόλης μας.

Θέλουμε η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός (και ο ημιμαραθώνιος και η εκδήλωση βράβευσης αθλητών της περιοχής μας), ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Άρτας, καθώς συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον, και να συντελέσει στην άρρηκτη σύνδεση ιστορίας - πολιτισμού - αθλητισμού, τομείς όπου η πόλη μας έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα.

Επίσης είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τον τουρισμό και να ενισχύσουμε την τοπική μας οικονομία, καθώς είναι ένας ακόμα λόγος, μια ακόμη αφορμή, ένα σπουδαίο γεγονός για το οποίο αξίζει να έλθει κάποιος στην πόλη μας.




Για το Δήμο μας, η έννοια του αθλητισμού έχει μεγάλη σημασία, τόσο στην συμμετοχή και την άθληση του ατόμου, όσο και στην ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή έχει κάποιους στόχους όπως:

.Συνεργασία και στήριξη των αθλητικών συλλόγων του Δήμου και αξιοποίηση των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού.
.Συντήρηση  των αθλητικών υποδομών και επέκταση με τη δημιουργία βοηθητικών χώρων άθλησης.
.Ενεργειακή αναβάθμιση του ανοικτού κολυμβητηρίου, έτσι ώστε να παραμένει ανοικτό όλο το χρόνο.
.Ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 Κωστακιών. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για τη συνδρομή στη διοργάνωση του Αγώνα αυτού, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης κ. Χάρη Παπάζογλου, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ Άρτας, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Άρτας, την ΔΟΑΚ, την ΛΕΦΕΔ, τον Ποδηλατικό Όμιλο Άρτας, τον Ερυθρό Σταυρό Ιωαννίνων «Σαμαρείτες» όλο το δημοτικό συμβούλιο και τους υπαλλήλους του Δήμου και βεβαίως τους εθελοντές, για την άρτια πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης».



Δεν υπάρχουν σχόλια: