Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Σε εξέλιξη η υλοποίηση των Πολιτιστικών Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου


Το παράδειγμα της Ηπείρου επιδιώκεται να εφαρμοσθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας


Όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την υλοποίηση των Πολιτιστικών Διαδρομών της Ηπείρου παρουσίασαν ο πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος και οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του. 

Όπως τονίστηκε έχει ήδη εκπονηθεί ένα σχέδιο στρατηγικής για την ανάπτυξη και προβολή ενός επώνυμου προϊόντος για τ' αρχαία θέατρα της Ηπείρου και μάλιστα έγινε η ανάθεση από την Περιφέρεια σε μια μικρή διαφημιστική εταιρεία με έδρα τα Γιάννενα. Μάλιστα έχουν γίνει τα logos της διαδρομής και των επιμέρους αρχαιολογικών χώρων και έχει εκπονηθεί το δημιουργικό για τα φυλλάδια, τις αφίσες και τον κόμβο της διαδρομής στο διαδίκτυο, καθώς και το δημιουργικό για τις ετικέτες των τοπικών προϊόντων που θα συνδεθούν με τη διαδρομή. 

Στη συνέχεια η κ. Χατζηνικολάου ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα τουριστικά γραφεία που θέλουν να εκτελέσουν τη διαδρομή σαν ένα πακέτο ενώ με οργάνωση και χρηματοδότηση του ΕΟΤ έχει εξασφαλιστεί η διοργάνωση ταξιδίων εξοικείωσης εξειδικευμένων δημοσιογράφων, αλλά και στελεχών tour operators που ασχολούνται με τον πολιτιστικό τουρισμό. 

Με χρηματοδότηση του ΠΕΠ στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και την βοήθεια του Ε.Ο.Τ. προβλέπεται να υπάρξει σχεδιασμός των μέσων, ένα πολύ εξειδικευμένο media plan, για να διαφημίσει τις δημόσιες σχέσεις της διαδρομής. O πρόεδρος του Διαζώματος Σταύρος Μπένος ανέφερε ότι στο κομμάτι των Πολιτιστικών Διαδρομών των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου περιλαμβάνονται περίπου 40 δράσεις που δεν αφορούν μόνο σε αρχαιολογικά έργα, αφορούν σε έργα κλασικής υποδομής για τη βελτίωση της επισκεψιμότητας των μνημείων και υπάρχει κι ένα Σύμφωνο Ποιότητας, που συνδέει τα μνημεία με την περιοχή και την παραγωγή της. Αφορά τη γαστρονομία, τα καλύμματα της, το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής.

Το παράδειγμα της Ηπείρου δε επιδιώκεται να εφαρμοσθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Μπένος τόνισε την ανάγκη ολοκληρωμένης κοινωνικής συμμαχίας με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μέσα από μια ποιοτική ανάπτυξη και εξέλιξη του χορηγικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: