Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα : ''Το «πρωτοπαλίκαρο» του Γιώργου Παπανδρέου, Βαγγέλης Παπαχρήστος τον πρόδωσε και έφυγε πρώτος από κοντά του''!


Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ήπειρο για θέματα των νοσοκομείων, ο Υφυπουργός Υγείας κ.Λεωνίδας Γρηγοράκος παραβρέθηκε και σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου, που έγινε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2014, το απόγευμα,  στην Άρτα στο ξενοδοχείο Κρόνος.



Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και θερμός υποστηρικτής του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην ομιλία του για τον προσυνεδριακό διάλογο που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα για να οδηγηθεί η δημοκρατική παράταξη σε συνέδριο, όπου εκεί μέσα θα συζητηθούν όλα όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία αλλά και πώς πρέπει να πορευτεί  το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην ακυρωθεί και γίνει ένα νεκρό κόμμα  ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:



«Είμαι ευτυχισμένος και πολύ γεμάτος μέσα μου που είμαι ΠΑΣΟΚ και που το κόμμα μας είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ιστορία της δημοκρατίας μεταπολιτευτικά για την Ελλάδα αλλά και συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της πατρίδας μας στα δημόσια έργα, στην ποιότητα ζωής μας και με  την προοπτική μας προς την Ευρώπη»

Παράλληλα μίλησε και τάχθηκε απέναντι σε όσους ευεργετήθηκαν από το κίνημα του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τη δύσκολη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος παρέλαβε  ένα νεκρό κόμμα και φυσικά δεν μπορεί να το αναστήσει από μόνος ή με μία μικρή κοινοβουλευτική ομάδα,  αφού η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στον αριστερό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικριτικός ήταν  όταν αναφέρθηκε σε όσους ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ εννοώντας υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και όσους είχε φέρει στο κόμμα τότε ο Γιώργος Παπανδρέου.


Ενδεικτικά  ανέφερε το παράδειγμα του Βαγγέλη Παπαχρήστου, βουλευτή του νομού Πρέβεζας, χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτοπαλίκαρο» του Γιώργου Παπανδρέου: «για θυμηθείτε τον δικό σας τον βουλευτή εδώ, τον Παπαχρήστο που ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Παπανδρέου τι έκανε πώς τον πρόδωσε και έφυγε από κοντά του», μα και άλλοι πολλοί που ευεργετήθηκαν από τον τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, όπως η κυρία που μιλούσε και έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» (εννοούσε την Κατσέλη)  που χαριεντίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει υποστηρίκτρια του.



«Πόσοι μεταπήδησαν στη Νέα Δημοκρατία από εκείνους που ζητούσαν με παρακαλητά να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, που ξέρω εγώ ποιοι ήταν και τους ξέρω πολύ καλά!». Και τώρα είναι στελέχη και αυτό διότι μόνο η καρέκλα τους ενδιέφερε.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος ηγείται του κόμματος,  εμάς μας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει συνέχεια, διότι είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη με ιστορία και ως ιστορικό κόμμα πρέπει να έχει συνέχεια μέσα στο χρόνο για το καλό της ελληνικής κοινωνίας» κατέληξε ο κ.Γρηγοράκος.


Αξίζει βέβαια να προσθέσουμε ότι ο Βαγγέλης Παπαχρήστος είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου για την εκλογή του στην Προεδρία του κόμματος, ενώ όταν έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής στο Νομό μας επί Προεδρίας Σημίτη, συνέβαλε στην εικόνα ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ που είχε μόνο φθαρμένα πρόσωπα να επιδείξει. Στη συνέχεια επήλθε η σύγκρουσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή το μνημόνιο(κάποιοι έγραψαν ότι η σύγκρουση επήλθε επειδή δεν υπουργοποιήθηκε) και τελικά επικράτησε η γνωριμία του με τον κ.Λαζαρίδη και τον κ.Σαμαρά οι οποίοι τον τοποθέτησαν στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι, εν αγνοία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Κανένας δεν ξαφνιάστηκε φυσικά αφού ο Βαγγέλης Παπαχρήστος ποτέ δεν είχε μία σταθερή πολιτική πορεία σε ένα κόμμα. Μετακινούνταν συχνά.όπως κάνουν οι περισσότεροι πολιτικοί που δεν αντέχουν να μείνουν άνεργοι.
Σαν τα βήματα του ζεϊμπέκικου ένα πράγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: