Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τράπεζα αίματος από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Με επιτυχία η πρώτη αιμοδοσία

Τράπεζα αίματος από την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης-Με επιτυχία η πρώτη αιμοδοσία

Με το μήνυμα «Δώσε Ζωή- Γίνε Αιμοδότης» η Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου εθελοντική αιμοδοσία στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη και την αγάπη της για τον συνάνθρωπο.

IMG 9426


Σημασία δεν είχε τόσο η ανταπόκριση, αλλά το ότι ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου να δημιουργηθεί μια δυναμική Τράπεζα Αίματος από την Ιερά Μητρόπολη Νικόπολεως και Πρεβέζης, που θα «εξυπηρετεί» τις ανάγκες για αίμα που υπάρχουν στην περιοχή.


IMG 9421

«Στα πλαίσια της αγάπης και της αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε Τράπεζα Αίματος. Ελπίζουμε ότι σε μια πρώτη φάση η προσέλευση θα είναι ικανοποιητική. Πρέπει να δημιουργηθεί στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή πνεύμα αιμοδοτικό, δηλαδή ότι δεν είναι κάτι τραγικό και δύσκολο. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μια δυσκολία στο να δώσουν αίμα είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί υπάρχει μια προκατάληψη. Πρέπει να σπάσουν αυτά τα ταμπού γιατί πραγματικά είναι μεγάλη ανάγκη» τόνισε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος σημειώνοντας πως στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πραγματικά δυναμική τράπεζα αίματος που θα μπορεί να βοηθήσει και την πόλη και τη Μητρόπολη.
Όπως υπογράμμισε ο σεβασμιότατος το επόμενο διάστημα θα διοργανωθεί ανάλογη εθελοντική αιμοδοσία και σε άλλες πόλεις και χωριά που βρίσκονται στα όρια της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: