Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Γαβριήλ Σακελλαρίδης από την Πρέβεζα: 300.000 νέες θέσεις εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα με Κυβέρνηση Αριστεράς. Δείτε το video.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης από την Πρέβεζα: 300.000 νέες θέσεις εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα με Κυβέρνηση Αριστεράς (photo+vid)

Ετοιμόλογος, εύστοχος και αναλυτικός, ήταν το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης στην Πρέβεζα, με θέμα «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τα άμεσα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

10805306 608426479283774_1322218603_n

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέλυσε τους 4 πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την Κυβέρνηση τη Αριστεράς (όπως αυτό παρουσιάστηκε στη ΔΕΘ, από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα).
Αποκωδικοποιώντας τα όσα είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές (δέχθηκε μάλιστα πολλά συγχαρητήρια από τους παριστάμενους την αίθουσα για το αγώνα του), στάθηκε στα εξής σημεία:

10822412 608426469283775_701081854_n

Α. ΠΡΩΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Το Πρόγραμμά της Κυβέρνησης της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Β. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Τα άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Γ. ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας
Δ. ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ : Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος.
Ο πρώτος πυλώνας περιλαμβάνει τα παρακάτω μέτρα:
(1). Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.
(2). Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
(3). Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/ Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
(4). Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης.
(5). Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων.
(6). Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
(7). Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

10822736 608426475950441_49115616_n

Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που έχουν ως προτεραιότητα την άρση της φορολογικής καταστολής στην πραγματική οικονομία, τη νέα σεισάχθεια βαρών, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ζήτησης:
(1) Μέτρα για την άμεση άρση της καταστολής στη πραγματική οικονομία (π.χ. Ειδικές Επιτροπές Εξώδικου Διακανονισμού).
(2) Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
(3) Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
(4) Θεσμοθέτηση του μέτρου «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων».
(5) Επαναφορά και αύξηση κατώτατου μισθού
Ο τρίτος πυλώνας έχει να κάνει με:
(1) Άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, της μετενέργειας, των εργασιακών δικαιωμάτων.
(2) Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.
(3) Διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας.
Ο κ. Σακελλαρίδης έκανε επίσης λόγο μεταξύ άλλων, για προστασία του πολιτικού συστήματος, αναθεώρηση του Συντάγματος, περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας, ώστε να μη γίνεται κατάχρηση, απλή αναλογική με συνταγματική κατοχύρωση, δημόσια τηλεόραση ανοικτή, πολυφωνική με έκφραση και δημιουργία, καθώς και τοπικά δημοψηφίσματα για να έχουν λόγο στη λήψη αποφάσεων οι τοπικές κοινωνίες.
Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ακόμη ότι γνωρίζει πως ο «πόλεμος» που θα δεχθεί η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι μεγάλος, ωστόσο έχει φτάσει η ώρα για μια ιστορική τομή και μια πολιτική αλλαγή. «Ο κόσμος έχει ανάγκη από μία Κυβέρνηση που και θα μπορεί και θα θέλει... Θα ήταν ευχής έργων να πέσει... χθες η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. (Αστειευόμενος) Άντε ας πέσει αύριο...», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Σακελλαρίδης απαντώντας σε ερώτηση για την ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως και θα γίνουν επαναπροσλήψεις και θα επανακαθοριστεί το πλαίσιο λειτουργίας του νέου οργανισμού και ο βαθμός εξάρτησής του από την Κυβέρνηση. Τόνισε κατηγορηματικά πως θα λειτουργήσουν και πάλι οι περιφερειακοί σταθμοί (μεταξύ αυτών και η ΕΡΑ Ιωαννίνων).
Δίνοντας απάντηση σε άλλη ερώτηση για τις τράπεζες, είπε πως ο ελληνικός λαός έδωσε 40,5 δισ. ευρώ με τη μορφή ζεστού χρήματος στις τράπεζες και ουσιαστικά αυτές δεν ήρθαν ποτέ στον πλήρη έλεγχο του Δημοσίου, αλλά οι κυβερνώντες θα τις πουλήσουν κιόλας και... κοψοχρονιά στην «πρεμούρα» τους, μήπως έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

10814301 608426472617108_391388618_n

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα-Σαμαρά, ο κ. Σακελλαρίδης σχολίασε πως αυτό ενδεχομένως και να γίνει, αλλά με πλαίσιο τη συμφωνία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και την άμεση προσφυγή στις κλάπες, έπειτα από παραδοχή αδυναμίας διαπραγμάτευσης. Τόνισε πως δεν είναι δα... ξεπούλημα να συναντηθεί ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας, ωστόσο ο Σαμαράς είναι εκείνος που ναρκοθετεί το διάλογο.
Στάθηκε στο γεγονός ότι αν η Κυβέρνηση της Αριστεράς βρει... τοίχο από τους Ευρωπαίους, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμη να συγκρουστεί για να διαπραγματευτεί ουσιωδώς. «Δε θα περιμένουμε την έγκριση για τον κατώτατο μισθό. Θα τον εφαρμόσουμε και θα στείλουμε και ένα μήνυμα, ώστε να διαπραγματευτούμε καλύτερα», είπε ο . Σακελλαρίδης.
Ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, ανέφερε επίσης: «Κι εμένα μπορεί να με ενοχλεί που ο Τσίπρας έχει συναντήσεις με διάφορους στην Ευρώπη ή στελέχηςμας με εκπροσώπους funds. Αλλά μήπως έτσι δεν προετοιμαζόμαστε καλύτερα, για όταν έρθει η ώρα της διαπραγμάτευσης;». Απέκλεισε ακόμη το ενδεχόμενο να συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μνημονιακή πολιτική, ενώ υπερασπίστηκε μέχρι... κεραίας τις θέσεις του κόμματός του για τη μεταναστευτική πολιτική και τους πρόσφυγες, λέγοντας πως η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια για το σκοπό αυτό.

Δείτε παρακάτω το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη «Θεοφάνειο»:



Δεν υπάρχουν σχόλια: