Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επετειακή εκδήλωση στην Πρέβεζα για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Επετειακή εκδήλωση στην Πρέβεζα για τα 40 χρόνια της ΝΔ

Με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Πρέβεζα η επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.

IMG 9608

Τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Ντάκουλας, ο οποίος αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στα 40 χρόνια ζωής και δράσης της ΝΔ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες αλλά και τα λάθη της παράταξης.

IMG 9601

«Υπήρχαν αδυναμίες, λάθη και αποτυχίες, δύο από αυτά ξεχωρίζω. Το πρώτο ότι η ΝΔ δεν έδωσε όσο έπρεπε τη μάχη των ιδεών. Απέτυχε να γκρεμίσει στερεότυπα κυρίως της μεταδικτατορικής Ελλάδας και απέτυχε να απενοχοποιήσει αξίες του δικού της ιδεολογικού οπλοστασίου. Οι άνθρωποι που με αίμα διεκδίκησαν και απέτρεψαν την προσχώρηση της χώρας μας στο κομμουνιστικό μπλοκ, αυτοί που πάλεψαν και έλυσαν μια σειρά από εθνικά προβλήματα, οι άνθρωποι που πάλεψαν για την ανύψωση της Ελλάδας, έχασαν τη μάχη των ιδεών με αποτέλεσμα άκουσον άκουσον, ακόμη και το 1989 που έπεφτε το τείχος του Βερολίνου και το 1991 που διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση κάποιοι να επαίρονται που είναι αριστεροί ενώ είχαν ξεβρακωθεί και εμείς να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί. Κάποιες έννοιες όπως η οικονομική ελευθερία, η επιχειρηματικότητα, η αξιολόγηση, η ανταγωνιστικότητα αντιμετωπίζοντας και ακόμη σήμερα αντιμετωπίζονται με καχυποψία στην Ελλάδα ενώ διεθνώς είναι αυτονόητες. Δεύτερο μεγάλο λάθος είναι ότι ζηλέψαμε τους υπερασπιστές κάποιων άλλων συγκυριακών κομμάτων, γιατί περνούσαν καλά κατασπαράσσοντας τη χώρα μας. Ζηλέψαμε την άκοπη καλοπέραση και ενδώσαμε στην κατάρα του πολιτικού μας βίου, τον λαϊκισμό. Με άλλα λόγια δεν κλείσαμε πάντα τα αυτιά μας σε επιμέρους αιτήματα κοινωνικών ομάδων, που ήταν όμως σε βάρος του κοινωνικού συνόλου με αποτέλεσμα, μικρό μεν, αλλά μέρος της ευθύνης για την κατάσταση στην οποία είναι σήμερα η Ελλάδα να βαραίνει και τους ώμους μας. Τώρα όμως είναι η ώρα για να χαράξουμε την πορεία για τα επόμενα 40 χρόνια. Να διδαχτούμε και να διορθώσουμε τα λάθη μας. Να δώσουμε τη μάχη των ιδεών μας. Να ηγηθούμε, να κάνουμε σωστές επιλογές και μετά από 40 χρόνια να είμαστε και πάλι περήφανοι όπως είμαστε σήμερα γι αυτές τις επιλογές. Να είμαστε περήφανοι για αυτό το κόμμα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ντάκουλας και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Τσουμάνης, ο οποίος υπογράμμισε πως σε αυτή την πορεία των 40 χρόνων η Νέα Δημοκρατία έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.

IMG 9618

«Η παράταξή μας είναι που πάντα αναλάμβανε στα δύσκολα και πάντα έκανε τις μεγάλες εθνικές επιλογές, με μεγαλύτερη όλων την είσοδο της πατρίδας στην τότε ΕΟΚ. Ασφαλώς σε αυτή τη μεγάλη πορεία των 40 χρόνων έγιναν και λάθη και παραλείψεις. Κάποιες φορές η παράταξή μας αδίκησε κυρίως τους ανθρώπους της ή και έπεσε στην παγίδα του λαϊκισμού» είπε ο βουλευτής της ΝΔ μεταξύ άλλων σημειώνοντας πως τώρα είναι η ώρα βήμα βήμα η χώρα να αποκτήσει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της.
«Η σημερινή μας εκδήλωση δεν είναι απλά ένα κομματικό πανηγύρι, είναι ένα συμβόλαιο ότι θα αρχίσουμε ενωμένοι να δίνουμε τη μάχη. Σε ό,τι με αφορά ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα σταθερός στις επάλξεις. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα σταθερός στις ιδέες μου. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα σταθερός στη Νέα Δημοκρατία, πάντα μαζί σας. Γιατί και οι επόμενες μάχες θα είναι κρίσιμες και πρέπει να νικήσουμε. Πρέπει να κρατήσουμε την Ελλάδα στη σωστή τροχιά. Πρέπει για το καλό της πατρίδας μας να τα καταφέρουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα με βρείτε πάντα στο ίδιο χαράκωμα, με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση» κατέληξε ο κ. Τσουμάνης και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώτος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην Ελλάδας κ. Σπύρος Τσόκας κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή.

IMG 9620

Παίρνοντας το λόγο ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην Πρέβεζα για τον εορτασμό των 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας, που όπως υπογράμμισε είναι κάτι περισσότερο από ένα πολιτικό κόμμα.

IMG 9624

«Η κληρονομιά που έχει αυτή η παράταξη βαραίνει από τη μια μεριά, αλλά από την άλλη νομίζω θα πρέπει να σηματοδοτεί και να καθιστά γεμάτη περιεχόμενο την παρουσία μας εδώ. Γιατί ακριβώς αυτή η παρουσία εδώ είναι κάτι περισσότερο από ένα πολιτικό κόμμα. Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα θα βλέπετε κόμματα που δεν έχουν έρεισμα, όχι μόνο λαϊκό αλλά και ηθικό, πολιτικό, ιδεολογικό ή αξιακό. Θα τα βλέπετε να «ανοίγουν» και να «κλείνουν» γιατί πάνε να εκμεταλλευτούν μια πολιτική συγκυρία, να εκμεταλλευτούν την οργή, το θυμό, την αγανάκτηση. Συναισθήματα ναι, αλλά συγκυριακά και με τα συναισθήματα δεν φτιάχνεις μεγάλες παρατάξεις. Μεγάλες παρατάξεις όπως η ΝΔ φτιάχνονται όταν υπερασπίζεσαι μεγάλες ιδέες, όπως οι μεγάλες ιδέες του έθνους και της ελευθερίας που υπερασπίζεται διαχρονικά η παράταξή μας» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας σημειώνοντας πως η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται την ελληνικότητα, τον πολιτισμό, την εθνική κοινότητα, στην πραγματικότητα το εθνικό κράτος.

IMG 9611

«Υπερασπιζόμαστε τη μεγάλη αξία της ελευθερίας. Χάρη σε αυτή την παράταξη βρισκόμαστε σήμερα σε αυτή την αίθουσα και όχι μόνο αυτό αλλά και οι εχθροί της ελευθερίας μέσα στην ώριμη δημοκρατία μας έχουν τη δυνατότητα και αυτοί να διαλέγονται ελευθέρως. Γιατί αυτό είναι ένα προνόμιο που τους το απονέμει η δημοκρατία» τόνισε ο κ. Βορίδης σημειώνοντας πως σήμερα απειλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά της μειοψηφίας από ορισμένες αντιλήψεις της Αριστεράς.
«Σήμερα αυτοί που μας υβρίζουν έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν γιατί εδώ πολέμησε ο Ζέρβας και κράτησε την Ελλάδα ελεύθερη και δεν την έστειλε στο Σοβιετικό καθεστώς. Αυτό συνέβη. Και έχουν τη δυνατότητα αυτοί σήμερα να αμφισβητούν αυτές τις κεντρικές επιλογές γιατί πράγματι σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο η παράταξη μας εμπέδωσε μια ώριμη δημοκρατία σε πολύ δύσκολες και έντονες στιγμές» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του κάνοντας λόγο για μεθοδευμένη προπαγάνδα της Αριστεράς που προσπαθεί να μεταφέρει τις ευθύνες της στην άλλη πλευρά.

IMG 9632

«Σε καμία στιγμή δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, ούτε να νιώθουμε ντροπή. Υπερασπιζόμαστε τις ωραιότερες ιδέες, τις ωραιότερες αξίες, την ελευθερία και την πατρίδα και πρέπει πάντα μα πάντα να είμαστε περήφανοι για αυτό. Η ηθική υπεροχή ανήκει στη Δεξιά και όχι στην Αριστερά και αυτό είναι ξεκάθαρο» είπε ο κ. Βορίδης και αναφέρθηκε στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση, διαψεύδοντας το ενδεχόμενο εκλογών αλλά και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει σοβαρό προβάδισμα.
Κλείνοντας ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στην ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζας, τονίζοντας πως χρειάζεται μια απόφαση του δήμου Πρέβεζας για την παραχώρηση του οικοπέδου προκειμένου να γίνουν τα επόμενα βήματα.

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: