Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ο "Αγιος Πρεβέζης" και οι διαπραγματεύσεις



H διαπραγμάτευση με την Τρόικα, όπως αποκαλούν το γλείψιμο οπισθίων τα ΜΜΕ, μου θυμίζει την ταινία "άγιος Πρεβέζης" του Δ. Κολλάτου, που βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα.
Συγκεκριμένα μια σκηνή, όπου ο δεσπότης λέει στην ερωμένη του: "Είσαι η γλυκιά μου π⓪υτ@να!" και παρακάτω: "Αν είμαι καμιά φορά απότομος μαζί σου, μην στενοχωριέσαι, για σένα το κάνω!"
Αυτές οι δυο ατάκες δείχνουν τι πραγματικά... συμβαίνει με το "Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι".

Υπάρχουν φυσικά και διαφορές. Οι δανειστές δεν εμπιστεύονται το σαμαρά. Πότε δεν τον εμπιστεύτηκαν σε αντίθεση με τα γίδια που τον ψήφισαν. Γι αυτό άλλωστε τον έβαλαν να υπογράψει συμβόλαιο με το σατανά (μνημόνιο), όταν ήταν ακόμα αντιπολίτευση. Όπως όμως δείχνουν και τα θρίλερ του είδους, δεν υπάρχει happy end, αφού τους παίρνει όλους ο διάολος. Γνωρίζουν ότι είναι σε θέση ισχύος. Η ισχύς τους πηγάζει από το γεγονός ότι έχουν δεμένη χειροπόδαρα τη γαλάζια και πράσινη "συμμορία των 155".

Ας λέει ο κάθε "Ταρτούφος" ότι δεν παίρνει πίσω τίποτα. Έχουν σκελετούς στην ντουλάπα τους, που αν βγουν, θα γίνουν ζόμπι και θα τους φάνε λάχανο. Δεν υπάρχει κι η σούπερ ηρωίδα να τους γλυτώσει.
Η Ντόρα κρατάει μπαζούκας αλλά για άλλο λόγο. Αντώνη τον "ψυχρό εκτελεστή" τον είδες; Όχι; Δες το "Δράκουλα" τότε και πες μου ποιόν "καλό" σου φίλο θυμίζει.

Τα γερμένα υποβρύχια που παρέβαλε με τυμπανοκρουσίες ο δελφίνος πρώην υπουργός άμυνας, θα αμολήσουν τις τορπίλες τους στο ναυάγιο του ΠΑΣΟΚ - Τιτανικού, πνίγοντας οριστικά το Βαγγέλη. Οι μίζες των γερμανικών εταιριών έχουν τη δική τους "λίστα" που είναι μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι από τους Βένετους και τους Πράσινους.
Και δεν είναι μόνο ένα σκάνδαλο."Τα Σόδομα και τα Γόμορρα" μετρούν τις τελευταίες τους μέρες.


Η τρόικα ανησυχεί για το ΣΥΡΙΖΑ. Όχι βέβαια για την πολιτική του, η οποία είναι ακόμα είναι "Αγνοούμενη". Ανησυχεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ότι ήταν μικρό κόμμα δεν είχε διαφθαρεί. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Έτσι δεν μπορούν να τον "κρατήσουν" εύκολα.
Τώρα ετοιμάζουν την "Αποπλάνηση" να δούμε, αν θα τα καταφέρουν. Η Γιάννα όμως σε ρόλο "Λολίτας"; Έλεος! Κι Αλέξη, ο Harry Potter είναι φαντασία σκέτη. Όπως η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μέσα στην Ευρωζώνη. Πιο καλά διαπραγματεύεσαι με "Τα σαγόνια του καρχαρία".

Πάνε στη "Γη της επαγγελίας" του ΣΥΡΙΖΑ, ως άλλοι άσωτοι υιοί και κόρες, διάφοροι πρώην του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ, δίνοντας μια νότα θρησκευτικών έργων, που παίζει πολύ τώρα τελευταία η αντιπολίτευση. Αυτή η "Ολική επαναφορά" όμως, μου θυμίζει κάτι σεξοκωμωδίες, που στο τέλος καταλήγουν τσόντα.
"Είπα "τσόντες" και μου ήρθε τώρα στο μυαλό, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ. Όποιο έργο και να δεις πάνω κάτω τα ίδια θα αντικρίσεις. Οι ηθοποιοί αλλάζουν, άντε και το ντεκόρ για ποικιλία. Οι στάσεις και το τέλος γνωστά...


Το ΚΚΕ πάλι έχει ασπρόμαυρες παλιές ταινίες, κλασικά αριστουργήματα, όπως το "Αλέξανδρος Νέφσκι" ή το "θωρηκτό Ποτέμκιν". Αν κάναμε κι ένα πιο σύγχρονο έγχρωμο έργο; "Επανάσταση" ας πούμε; Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Και μην κόβετε τα επαναστατικά έργα πάνω στο καλύτερο για "διαφημιστικό διάλειμμα" μας εκνευρίζει.
Για να το κάνω λιανά, υπάρχουν κι άλλοι, εκτός κόμματος, που αγωνίζονται και γυρίζουν τις δικές τους ταινίες. Μην τους πικραίνουμε, ας δούμε μερικές "ταινίες μικρού μήκους", χωρίς μουρμούρα, η τέχνη, η έκφραση των συναισθημάτων, είναι και σ' αυτές. Μια πράξη Αντίστασης στο φασισμό είναι καλή, όποιος και να τη κάνει...

Τέλος θα αφήσω τα φίδια. Τα ντοκιμαντέρ με δηλητηριώδη ερπετά δείχνουν πόσο επικίνδυνα είναι σε όσους τα πλησιάζουν. Καλό είναι να βλέπουμε και καμία ιστορική σειρά, ταινίες με θέμα το Β Παγκόσμιο, το Ολοκαύτωμα, να θυμούμαστε, γιατί μερικοί ξεχνάνε εύκολα και η πολιτική άνοια (ή άγνοια) είναι θανατηφόρα.

 Για να μην έχουμε "Ξέσπασμα" από φονιάδες το λέω...

Γράφει ο
mitsos175.

www.tsakgiorgos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: