Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Eνώ ο Παργινός λαός ομόφωνα αναφωνεί ''δόσαμε... δόσαμε''. Ως νέοι σωτήρες εμφανίζονται οι ''επενδυτές'' στον Βάλτο της Πάργας.


Χωρίς να δίνει το παραμικρό στοιχείο για την επένδυση που σχεδιάζει στο Βάλτο -δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς ομολογεί ότι το τελικό project δεν έχει ολοκληρωθεί- η εταιρεία ΟΚΡΙΒΑΣ, επιλέγει να απαντήσει με μία ολομέτωπη επίθεση.
Επίθεση επί δικαίων κι αδίκων... Και κυρίως επίθεση εναντίον της Πάργας,την παρουσιάζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ως μία τριτοκοσμική περιοχή.

Εύλογα λοιπόν κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί, γιατί αποφασίζει να επενδύσει τόσα εκατομμύρια, σε μία περιοχή που δεν διαθέτει ούτε αποχετευτικό και είναι πραγματικός βάλτος...
Υπάρχει όμως απάντηση!
Γιατί ως άλλος σωτήρας, θέλει να κάνει την Πάργα τραγούδι!!!

Η εταιρία επιλέγει με την πρώτη δημόσια παρέμβασή της, η οποία έρχεται μετά από δημοσιεύματα, να εξαπολύσει επίθεση, να μοιράσει ευθύνες, να απαξιώσει όποια προσπάθεια έγινε στην Πάργα τα τελευταία χρόνια ακόμη και να ειρωνευτεί φορείς και κατοίκους επειδή δεν κάνουν ανακύκλωση!!!

Βέβαια είναι αναφαίρετο δικαίωμα των απανταχού επενδυτών κι «επενδυτών» να θεωρούν εαυτούς και σωτήρες! Άλλωστε και στα Γιάννινα και στην Ήπειρο έχουμε ανάλογα, τρανά, παραδείγματα... Μόνο που δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε τον τόπο, ούτε τους ανθρώπους του!

Στην απάντηση της εταιρίας, προφανώς σκοπίμως, αποφεύγεται να δοθεί το παραμικρό στοιχείο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι η επένδυση καλύπτει εκτάσεις του δημοσίου και αιγιαλό.


Αποφεύγεται επίσης να δοθούν εξηγήσει για τη διαδικασία νομιμοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου που έχει κατασκευαστεί από τη Νομαρχία Πρέβεζας... Το γεγονός ότι η νομαρχία παλιότερα ή η Περιφερειακή Ενότητα σήμερα, δεν φρόντισε να το νομιμοποιήσει, προφανώς δεν παρέχει το δικαίωμα να το πράξει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης!

Υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τα σχέδιά της. Για να το τεκμηριώσει δε επικαλείται το σύνταγμα. Προφανώς, συνταγματική υποχρέωση δεν απορρέει...

Όμως μετά από κάποιες παραγράφους αυτοαναιρείται υποστηρίζοντας ότι το τελικό σχέδιο θα το παρουσιάσει μόλις ολοκληρωθεί!

Εδώ γεννάται κι ένα εύλογο ερώτημα. Η συγκεκριμένη επένδυση, πριν μερικούς μήνες εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο. Με άλλο σχέδιο άραγε από αυτό που εκπονεί σήμερα; Κι αν ναι, αυτό δεν εγείρει άλλα ζητήματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: