Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για τη "Δική μας Κάλλας", του Πρεβεζάνου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα!




Στη ζωή της Μαρίας Κάλλας επικεντρώνεται η νέα δουλειά του Πρεβεζάνου βραβευμένου σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, με τίτλο «Η δική μας Κάλλας».


kallas 6


Ο Πρεβεζάνος σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με το σύζυγο της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι σε Μιλάνο, Βερόνα και Μεσσηνία. Είναι ο λόγος ,άλλωστε, που έχουν επιλέξει τα συγκεκριμένα μέρη οι υπεύθυνοι της παραγωγής, αφού εκεί έζησε το ζευγάρι.


kallas 4

Στο ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου είναι η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη ενώ πριν λίγες ημέρες οι συντελεστές της ταινίας βρέθηκαν στο Μιλάνο και στη Βερόνα για γυρίσματα. Το μεσημέρι της Τρίτης οι συντελεστές του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ επέστεψαν από το Μιλάνο και στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για τα γυρίσματα στην Ιταλία. 

Δείτε το video:


Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας τόνισε ότι το ντοκιμαντέρ θα δοθεί στις πρεσβείες 180 χωρών και θα κάνει τον γύρο του κόσμου, διότι σκοπός τους είναι να αναδείξουν την περιοχή και την σχέση της Κάλλας με τη Μεσσηνία.
Το ντοκιμαντέρ "Η δική μας Κάλλας" έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης, αφού αναφορές κι αφιερώματα έχουν γίνει στις εφημερίδες "Έθνος", "Πρώτο Θέμα", "Ποντίκι", κ.α αλλά κι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στο " Ε ",στη "ΝΕΡΙΤ" και προσφάτως από τον "Alpha".

kallas 3

Ο Μπάμπης Τσόκας, καθηγητής της Ακαδημίας του Κινηματογράφου Στοκχόλμης και στέλεχος της Σουηδικής Τηλεόρασης, έχει γυρίσει εκατοντάδες  ταινίες στη Σουηδία και την Ελλάδα.
Τα δύο τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του "Διαζώματος" και του προέδρου του Κου Στ. Μπένου, παρουσίασε ντοκιμαντέρ για τη ζωή του καθηγητή - αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη, για το έργο και τις ανασκαφές στην Αρχαία Μεσσήνη, το οποίο παρουσίασε και στην Πρέβεζα (δείτε το video εδώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια: