Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Απατεώνες και τζέντλεμεν, παρέσυραν κόσμο και κοσμάκη στην Πρέβεζα και Πάργα, σε υποτιθέμενες επικερδείς επενδύσεις και τους έφαγαν τα χρήματα

Μέχρι στιγμής, 17 άτομα συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, εκ των οποίων τρία έχουν συλληφθεί και ένα αναζητείται.  Στο μικροσκόπιο μπαίνουν όλες οι εγγυητικές επιστολές που έχουν κατατεθεί για χορήγη

Δειλά δειλά άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα στην Πρέβεζα μετά την αποκάλυψη ότι πρώην στέλεχος μεγάλου τραπεζικού οργανισμού που κατάγεται από το Νομό Πρέβεζας και ενέχεται στην υπόθεση των πλαστών εγγυητικών επιστολών (κακούργημα) προφυλακίστηκε ήδη και βρίσκεται στις φυλακές  Κορυδαλλού. 


Έτσι πληροφορούμαστε ότι αρκετοί Πρεβεζάνοι αλλά και κάποιοι Παργινοί κλαίνε ήδη τα χρήματά τους που τα είχαν εμπιστευτεί για χρηματοοικονομικές επενδύσεις στον κύριο αυτό και στους συνεργάτες του για να τους τα αυξήσουν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς να πάρουν καν απόδειξη.

Ο κύριος αυτός είχε ανοίξει και υπερπολυτελές γραφείο στην Πρέβεζα για να κερδίζει εντυπώσεις, ενώ στέλεχος του εμποροεπαγγελματικού χώρου του διοργάνωνε συγκεντρώσεις και ομιλίες σε διάφορα μέρη του Νομού Πρέβεζας, προκειμένου να βρίσκονται θύματα που θα έδιναν τα χρήματά τους στους απατεώνες που τους παρουσιάζονταν σαν ειδικοί στα χρηματοοικονομικά, σαν τζέντλεμεν με ακριβά γραφεία, κοστούμια και αυτοκινητάρες για να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων τους.

Σαν τσιράκια  και ντελάληδες ο κύριος αυτός χρησιμοποιούσε τον παράγοντα του επαγγελματικού κόσμου, αλλά και 2 μεσίτες, που σύστηναν τον ειδικευμένο σε χρηματοοικονομικά ζητήματα "Σωτήρα» σε αρκετούς συμπατριώτες μας που έκπληκτοι στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι τα χρήματά τους έκαναν φτερά.

Σήμερα αρκετά από τα θύματα έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους και ψάχνουν να βρουν τρόπο να πάρου πίσω τα χρήματά τους, τα οποία όμως στην πλειοψηφία ήταν μαύρα και δεν είχαν πάρει καν απόδειξη.

Η υπόθεση θα έχει συνέχεια και δεν αποκλείεται να υπάρχουν επεισόδια, χειροδικίες και να πέσουν κατακεφαλιές σε όσους σύστηναν τον συγκεκριμένο χρηματοεπενδυτή και συμβούλευαν ντόπιους επιχειρηματίες να γίνουν «πελάαααααατες » του.
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα διοργανώθηκαν εκδηλώσεις και ομιλίες με ομιλητή τον έγκλειστο προς το παρόν συμπατριώτη μας που κατοικοεδρεύει πλέον στον Κορυδαλλό για την κομπίνα των πλαστών εγγυητικών επιστολών που δίνονταν έναντι αμοιβής σε όσους δεν είχαν δυνατότητα να πάρουν νόμιμα τέτοιες εγγυήσεις από τράπεζες.
Είμαστε περίεργοι λοιπόν να μάθουμε . για ποιους άλλους ...θα κελαηδήσουν τα πουλιά.

bez4

Σ.Σ. η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από θεατρική παράσταση που παίζεται στην Αθήνα με τους Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη με τίτλο «Απατεώνες και τζέντλεμεν».

Οποιαδήποτε σχέση με πραγματικά πρόσωπα... είναι αληθινή.

Διαβάστε ακόμη παλαιότερη ανάρτηση του www.romiazirou.blogspot.gr
Πρεβεζάνος που είχε συστήσει εταιρεία χρηματοοικονομικής δράσης στην Πρέβεζα ενέχεται στο κύκλωμα παράνομης έκδοσης εγγυητικών επιστολών και άλλων δραστηριοτήτων .


plastes

Για μία ακόμη φορά η Πρέβεζα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξιχνίαση μιας μεγάλης απάτης που εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ  (Οικονομική αστυνομία) και  το Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα και την  Πρέβεζα είχε στηθεί γραφείο που ασχολούνταν με τραπεζικές χρηματοπιστωτικές και άλλες οικονομικές υπηρεσίες. 


Σαν υπεύθυνος εμφανίζονταν πρώην τραπεζικό στέλεχος, ο οποίος αρθρογραφούσε συχνά σε τοπικά έντυπα της Πρέβεζας, σε blogs, ενώ εμφανίζονταν και παρουσιάζονταν από στέλεχος του επιμελητηρίου Πρέβεζας σαν ειδικός σε χρηματοοικονομικά θέματα. 

Ο ίδιος εμφανίζονταν εδώ και χρόνια σαν παράγοντας και σαν ενδιαφερόμενος υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Σήμερα συμπεριλαμβάνεται στα άτομα που συμμετέχουν στην υπόθεση που αποκάλυψε η έρευνα της ΕΛΑΣ και αναφέρουμε πιο κάτω και μάλιστα εμφανίζεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι τοπικοί παράγοντες είτε της Αυτοδιοίκησης, είτε του Επιμελητηρίου του προσέδιδαν κύρος και του έκαναν γνωριμίες ανά το Νομό και είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν πολλοί συμπολίτες μας τώρα που διαπίστωσαν ή θα διαπιστώσουν ότι έχασαν τα χρήματά τους. 


Πιο αναλυτικά στο ρεπορτάζ που έγινε ματά τον εντοπισμό του κυκλώματος και τις συλλήψεις αναφέρονται τα εξής:
Περισσότερες από 1.600 πλαστές εγγυητικές επιστολές είχε προλάβει να εκδώσει μόλις η μια εταιρεία από τις 6 εμπλεκόμενες με το γιγαντιαίο κύκλωμα των πλαστών εγγυητικών επιστολών που στόχο είχαν τις κοινοτικές και κρατικές επιδοτήσεις επενδύσεων.
Η μία μάλιστα αυτή εταιρεία «έσπαγε» στην πραγματικότητα σε δύο, δηλαδή εμφανιζόταν η ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε. και η ΤΡΙΑΙΝΑ ΕΠΕ με το ίδιο ΔΣ όμως. 

Η άλλη εταιρεία που έπαιζε τον ρόλο του μεσάζοντα για πελάτες ήταν η INMETRON και οι δύο μαζί είχαν σαν πελάτες κυρίως ξενοδόχους, αγρότες και εταιρείες πληροφορικών συστημάτων που προφανώς δεν είχαν την οικονομική επιφάνεια για να εμφανίσουν νόμιμες εγγυητικές επιστολές από τράπεζες και εφεύρισκαν αυτόν τον τρόπο.
Σύμφωνα με πληροφορίες  η δράση αυτών των εταιρειών σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και εξόφθαλμη αφού εμφάνιζαν πλαστές εγγυητικές επιστολές όχι μόνο από ούτως ή άλλως μη εγκεκριμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και από τελείως .απίθανες χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όπως δήθεν από το Σαο Πάολο της Βραζιλίας. Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνταν οι τίτλοι μεγάλων τραπεζών της Αγγλίας όπως οι Barclays ή Lloyds, επίσης με μία σχετική έρευνα ήταν αρκετό να φανεί τι συνέβαινε.
Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζουν οι Αρχές σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η χρονοτριβή που αντιμετωπίζουν στο να πάρουν απάντηση από την κάθε τράπεζα του εξωτερικού που για κάθε μία περίπτωση που χρήζει διασταύρωσης μπορεί να περάσουν και 6 μήνες να δοθεί μία απάντηση!
Είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Οικονομική Αστυνομία και με τις ΜΚΟ, όπου ειδικά στην περίπτωση αυτών τα χρήματα αλλάζουν συνεχώς τράπεζες και μπορούν να ξεκινήσουν από την Κύπρο, να πάνε στην Αγγλία, μετά στην Ελβετία και κ.ο.κ μέχρι να καταλήξουν . «καθαρισμένα» στα χέρια των επαγγελματιών απατεώνων του είδους.
Οι υπόλοιπες εταιρείες, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες , BLUE RIVIERA, GREEN ALLIANCE και KOSLAND δεν φαίνεται από την μέχρι στιγμής έρευνα των Αρχών να είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με τις δύο προαναφερθείσες εταιρείες που λειτουργούσαν στην ουσία ως οι «μεσάζοντες» για άλλους ιδιώτες, αλλά το πιο πιθανό είναι κάθε μία από αυτές να προχώρησε σε αυτή την λογική των πλαστών εγγυητικών επιστολών από μόνη της.
Η KOSLAND είναι μία επιχείρηση που έχει δραστηριότητα στον τουριστικό κλάδο, η GREEN ALLIANCE στον αγροτικό τομέα και ήθελε να επεκταθεί και η BLUE RIVIERA είχε παντελώς ανύπαρκτη επιχειρηματική δραστηριότητα και συστάθηκε επί τούτου, με σκοπό δηλαδή, να εισπράξει παχυλές επιδοτήσεις και να «σηκώσει» ξενοδοχείο στην Κρήτη.
Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις πληροφορίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους με το κύκλωμα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι και ένας δικηγόρος των Αθηνών με περιφερειακό ρόλο.
Αυτό που έκανε στην ουσία τις Αρχές να δράσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να τερματίσουν την δραστηριότητα του κυκλώματός, ήταν ότι πλέον είχαν αποθρασυνθεί εντελώς και έφτασαν στο σημείο μέσα σε μόλις δύο μήνες να εκδώσουν πλαστές εγγυητικές επιστολές ύψους 30 εκατ. ευρώ με όλους τους κινδύνους που κάτι τέτοιο εγκυμονούσε, ενώ παραμένει άγνωστος ακόμα στην Οικονομική Αστυνομία ο αριθμός των περιπτώσεων και το ύψος των χρημάτων που σε παλιότερες περιπτώσεις κατάφεραν να εκταμιεύσουν χρήματα με αυτόν τον τρόπο και είναι κάτι που θα καθυστερήσει αρκετά να διαπιστωθεί, μέχρι να διασταυρωθεί η κάθε μία περίπτωση ξεχωριστά.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής, που εγκυμονούσε πολύπλευρες επιπτώσεις στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, προηγήθηκε εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα και συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, που διήρκεσε χρονικά πάνω από 6 μήνες και σχηματίστηκε δικογραφία 40.000 σελίδων σε βάρος 17 προσώπων, τα οποία δραστηριοποιούνταν στις επίμαχες εταιρείες, ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, νόμιμοι εκπρόσωποι και διαχειριστές αυτών.


Αναδημοσίευση από το www.koutipandoras.com

Εξαρθρώθηκε γιγαντιαίο κύκλωμα πλαστών εγγυητικών που αφορούσαν επενδύσεις 70 εκατ. ευρώ




Ένα τεράστιο κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγυητικών επιστολών εξαρθρώθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα και την Οικονομική Αστυνομία μετά από καταγγελία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαπίστωσαν ότι στο πλαίσιο της υποβολής προτάσεων ένταξης επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο εκδίδονταν πλαστές εγγυητικές επιστολές, καταρχήν για λογαριασμό γραφείων του εξωτερικού και εν συνεχεία για λογαριασμό μεγάλων τραπεζών κυρίως από την Αγγλία, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι εγγυητικές επιστολές - «μαϊμού» αφορούσαν συνολικές επενδύσεις περίπου 70 εκατ. ευρώ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ύψους 18 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η ακριβής εικόνα είναι συγκεχυμένη καθώς ένα από τα γραφεία που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση έχει εκδώσει εγγυητικές ύψους 30 εκατ. ευρώ. Όπως δήλωσε ο κ. Μηταράκης, οι υπηρεσίες του υπουργείου συνέβαλαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος και δεν έχει συμμετοχή σε αυτό υπάλληλος του υπουργείου, ενώ η πρώτη καταγγελία, από τον υφυπουργό, είχε γίνει στον οικονομικό εισαγγελέα τον Δεκέμβριο και προστίθενται στοιχεία σε αυτήν μέχρι και πρόσφατα.
Όπως είπε ο υφυπουργός, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος όλων των εγγυητικών επιστολών από το υπουργείο Ανάπτυξης με αφορμή τον εντοπισμό του κυκλώματος ενώ μέχρι τώρα διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει περίπτωση που να έχει εισπράξει λεφτά επενδυτής που να εμπλέκεται στην υπόθεση για έργα από τον αναπτυξιακό νόμο.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής, που εγκυμονούσε πολύπλευρες επιπτώσεις στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας, προηγήθηκε εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα, που διήρκεσε χρονικά πάνω από 6 μήνες και σχηματίστηκε δικογραφία 40.000 σελίδων σε βάρος 17 προσώπων, τα οποία δραστηριοποιούνταν στις επίμαχες εταιρείες, ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, νόμιμοι εκπρόσωποι και διαχειριστές αυτών.
Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση της παράνομης δραστηριότητας δυο εγκληματικών οργανώσεων λοιπόν, που λειτουργούσαν είτε αυτοτελώς είτε συνεργαζόμενες μεταξύ τους και απαρτίζονταν από στελέχη έξι ιδιωτικών εταιρειών - νομικών προσώπων και σύμφωνα με πληροφορίες του Koutipandoras.gr, πρόκειται για τις εταιρείες ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε, ΤΡΙΑΙΝΑ ΕΠΕ, INMETRON, BLUE RIVIERA, GREEN ALLIANCE και KOSLAND.
Τα μέλη των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, που ενέχονται σε πλήθος εξαπατήσεων και πλαστογραφιών σε βάρος του Δημοσίου, βαρύνονται με τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί καταχραστών του Δημοσίου.

Με την υποβολή της δικογραφίας στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των προαναφερόμενων ατόμων και παραγγέλθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τέσσερις από τους εμπλεκόμενους.
Συνελήφθησαν τρεις από αυτούς, ηλικίας 30, 53 και 59 ετών, οι οποίοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Ανακριτή.
Εξηγώντας την μεθοδολογία των «μεσαζόντων» αυτών, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος κ. Απόστολος Αλαμάνας ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας, οι τρεις από τις έξι εταιρείες, που εμπλέκονται στην υπόθεση, με το πρόσχημα παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης, τα τελευταία τρία έτη περίπου (από το 2011) λειτουργούσαν στην κυριολεξία ως «βιομηχανία» κατάρτισης και διοχέτευσης στην αγορά πλαστών ή/και μη εγκεκριμένων εγγυητικών επιστολών, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της αλλοδαπής».
Μη εγκεκριμένες εγγυητικές επιστολές είναι αυτές που είχαν εκδοθεί από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εγκεκριμένων ιδρυμάτων από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ανέφερε ο κ. Αλαμάνας. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται, κατά χώρα προέλευσης, τα πιστωτικά ιδρύματα, εκείνα που έχουν γνωστοποιήσει ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών με ή χωρίς εγκατάσταση στην Ελλάδα και τα οποία νομιμοποιούνται με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να παρέχουν υπηρεσίες πίστωσης (μεταξύ άλλων και έκδοσης εγγυητικών επιστολών).
Οι εμπλεκόμενες εταιρείες προμήθευαν έτσι με τις εγγυητικές αυτές επιστολές διάφορες άλλες εταιρείες ή/και μεμονωμένους επενδυτές, λαμβάνοντας ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στη συνέχεια, οι εταιρείες - επενδυτές κατέθεταν τις εγγυητικές αυτές επιστολές, είτε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για ποσά άνω των 2.000.000 ευρώ, είτε σε άλλους Φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως Περιφερειακές Ενότητες της επαρχίας, Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία κ.λπ., πετυχαίνοντας την εκταμίευση μεγάλων χρηματικών ποσών για την υλοποίηση σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Αποτέλεσμα της δράσης αυτών των εταιρειών ήταν να ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο με ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ενδεικτικά από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι μια από τις τρεις εταιρίες, έλαβε αμοιβές για την κατάρτιση και προμήθεια των επίμαχων εγγυητικών επιστολών, που ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό των 1.528.102,74 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των εγγυητικών επιστολών που εξέδωσε αθροιστικώς υπερβαίνει το ποσό των 30.000.000 ευρώ.
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα της οικονομικής ζημιάς που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί περίπτωση στην επαρχία όπου η ίδια εταιρεία, χορήγησε σε άλλη εταιρεία άκυρη εγγυητική επιστολή ύψους 185.000 ? από πολύ γνωστό Βρετανικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, την οποία ακολούθως κατέθεσε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, πετυχαίνοντας την εκταμίευση του ποσού των 185.000 ευρώ.
Σε κάθε περίπτωση, από τη συγκεκριμένη μέθοδο εγκληματικής δράσης, ανεξάρτητα εάν αυτή παρέμεινε σε στάδιο απόπειρας ή εκδηλώθηκε ως τετελεσμένο έγκλημα, είτε μέσω υποβολής μη εγκεκριμένων εγγυητικών επιστολών, είτε μέσω υποβολής εξ' υπαρχής πλαστών ή νοθευμένων εγγυητικών επιστολών, απειλήθηκε και σε κάποιες περιπτώσεις επήλθε σοβαρότατη περιουσιακή μετατόπιση κεφαλαίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Όσον αφορά στην εγκληματική δράση των υπολοίπων τριών εταιρειών διαπιστώθηκε ότι κατήρτισαν και κατέθεσαν απευθείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας πλαστές εγγυητικές επιστολές, με σκοπό την εκταμίευση χρηματικών ποσών από διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα και συγκεκριμένα:
-Η πρώτη εταιρεία αιτήθηκε την χορήγηση προκαταβολής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με σκοπό εκταμίευση ποσού χρηματοδότησης από εγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό κατέθεσε ως δικαιολογητικό πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 4.730.000 ευρώ, που φερόταν να έχει εκδοθεί από το αλλοδαπό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
-Η δεύτερη εταιρεία αιτήθηκε την χορήγηση προκαταβολής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με σκοπό εκταμίευση ποσού χρηματοδότησης ύψους 4.350.000 ευρώ από εγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα. Στον σχετικό φάκελο, ως δικαιολογητικό, συνυποβλήθηκε πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 4.345.000 ευρώ, η οποία και πάλι φερόταν ότι έχει εκδοθεί από αλλοδαπό τραπεζικό ίδρυμα.
-Η τρίτη εταιρεία αιτήθηκε την χορήγηση προκαταβολής από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με σκοπό εκταμίευση ποσού χρηματοδότησης ύψους 9.240.000? από εγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα. Στον σχετικό φάκελο, ως δικαιολογητικό, συνυποβλήθηκε πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 9.240.000?, η οποία και στην περίπτωση αυτή φερόταν να έχει εκδοθεί από αλλοδαπό τραπεζικό ίδρυμα.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει για το σύνολο των εμπλεκομένων εταιρειών ότι, μόνο προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κατέθεσαν πλαστές ή μη εγκεκριμένες εγγυητικές επιστολές ύψους 18.240.000 ?. Με τη διαδικασία αυτή θα εκταμιεύονταν άμεσα υπερπολλαπλάσια χρηματικά ποσά για αναπτυξιακά προγράμματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό ή σε κάποιες περιπτώσεις από κοινοτικές επιδοτήσεις.
Η έρευνα οπωσδήποτε βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των επίμαχων εταιρειών, των εμπλεκομένων προσώπων και η τυχόν συμμετοχή τους σε συναφείς εγκληματικές συμπεριφορές, ενώ έχει τόσο μεγάλο εύρος που στην ουσία μπαίνει στο μικροσκόπιο κάθε εταιρεία που δέχτηκε κοινοτική ή κρατική επιδότηση μέσω προγραμμάτων που αφορούσαν κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές επενδύσεις, συστήματα πληροφορικής και βιοκαλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: