Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Συναντήσεις του δημάρχου Ζηρού Γ. Ζυγούρη στην Αθήνα για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σειρά επαφών με ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης. Συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Κωνσταντή, παρέστησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σχετικά με την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων, με την ενταξιακή στρατηγική του Υπουργείου και με τις δομές ένταξης μεταναστών και προσφύγων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ζυγούρης συνάντησε τον Υπουργό κ. Δημήτρη Καιρίδη, καθώς και την Υφυπουργό κ. Σοφία Βούλτεψη, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν την περίπτωση του Δήμου Ζηρού και την δομή ένταξης που λειτουργεί στη Φιλιππιάδα.

Θίξαμε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και νομίζω πως θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο Δήμος μας χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση και βοήθεια από την κεντρική εξουσία στο συγκεκριμένο τομέα” ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κ. Ζυγούρης.

Να σημειωθεί οτι στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η εθνική στρατηγική για την ένταξη και οι επόμενες προτεραιότητες για την υλοποίησή της, ενώ έγινε αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ), τα οποία αποτελούν την κύρια δομή ένταξης σε τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: