Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Τραυματισμένος από κυνηγετικό όπλο ο πελαργός στο Λούρο

Πυροβολημένος από κυνηγετικό και αεροβόλο ήταν τελικά ο πελαργός που βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στο Λούρο Πρέβεζας.

Αν και αρχικά τα σημάδια παρέπεμπαν σε ηλεκτροπληξία οι ακτινογραφίες που έγιναν απέδειξαν ότι κάποιοι επιχείρησαν να τον θανατώσουν.

Η κ. Πέλα Καλογήρου  που είναι γνωστή για τη φιλοζωική της δράση στην Πρέβεζα κλήθηκε να βοηθήσει το πτηνό στις 17 του Μάρτη  με την εθελόντρια να μεταβαίνει άμεσα στο σημείο που βρισκόταν ο πελαργός.

Σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρεται στα αποτελέσματα των εξετάσεων και  στην ακτινογραφία που απέδειξε τι  συνέβη.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων    αν και από το μυαλό της όταν είδε από κοντά τον πελαργό στην αυλή σπιτιού που τον είχαν περιορίσει ,πήγε σε πυροβολισμό αρχικά το απέκλεισε αφού η κυνηγετική περίοδος έχει τελειώσει αλλά και γιατί ο πελαργός είναι προστατευόμενο μη θηρεύσιμο είδος. Παράλληλα τα τραύματα ήταν αρκετά συμμετρικά ώστε να παραπέμπει σε ηλεκτροπληξία .Στις 19 Μαρτίου όπως γράφει απέστειλε το  πτηνό στους συνεργάτες της στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στη Θεσσαλονίκη ,όπου διαπιστώθηκε ότι τα τραύματα που φέρει ο πελαργός  είναι τόσο από πυροβόλο όσο και από αεροβόλο όπλο. Οι κτηνιατρικές πράξεις και οι σχετικές φωτογραφίες κατατέθηκαν μαζί με την καταγγελία στη Δασική Υπηρεσία 

Η κ. Καλογήρου στην  ανάρτησή της  εκφράζει την αγανάκτηση  και την οργή της για το συμβάν ενώ ευχαριστεί τους ανθρώπους στον Λούρο που δεν αδιαφόρησαν και κράτησαν το τραυματισμένο πτηνό στην αυλή τους σπιτιού τους .

https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: