Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Σημαντική δράση του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας. Συγχαρητήρια από τον Όμιλο για την UNESCO Πρέβεζας,

Ο Όμιλος για την UNESCO Πρέβεζας, από το 2003 μέχρι σήμερα, συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ένταξη της Νικόπολης στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και την ανάδειξη και αξιοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου της.

Σήμερα αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί δημόσια το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Πρέβεζας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την καινοτόμο δράση που έχουν αναπτύξει με τον τίτλο «Η γνώση της τοπικής ιστορίας και ο ρόλος της εκπαίδευσης σε αυτό. Το παράδειγμα της Αρχαίας Νικόπολης» και τη διακίνηση ενός ερωτηματολογίου προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας με σκοπό να ανιχνεύσει την σχέση τους με την τοπική ιστορία και ειδικά με την γνώση της ιστορίας της αρχαίας Νικόπολης.

Θέλοντας να βοηθήσουμε κι εμείς προς την κατεύθυνση αυτή παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που θα βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ο σύνδεσμος για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ΕΔΩ: https://bit.ly/3vqmHGs

Με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ενισχύετε την καινοτόμο δράση του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας για τη σχέση μας με την τοπική ιστορία και ειδικότερα για τη γνώση της ιστορίας της αρχαίας Νικόπολης.

Η ανακοίνωση του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας για το ερωτηματολόγιο είναι η παρακάτω:

Η σχέση μας με την τοπική ιστορία - Η γνώση της ιστορίας της αρχαίας Νικόπολης

To παρόν ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας στο πλαίσιο της καινοτόμου δράσης «Η γνώση της τοπικής ιστορίας και ο ρόλος της εκπαίδευσης σε αυτό. Το παράδειγμα της Αρχαίας Νικόπολης» και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Στόχο έχει να ανιχνεύσει τον βαθμό της γνώσης της τοπικής ιστορίας από τον ντόπιο πληθυσμό, τους λόγους της μη ενδεχόμενης γνώσης και τους παράγοντες που μπορούν να διαδραματίσουν βελτιωτικό ρόλο.

Το παράδειγμα της αρχαίας Νικόπολης επιλέχθηκε λόγω της επικείμενης πρότασης ένταξης της στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Τα αποτελέσματα του θα παρουσιαστούν από τους μαθητές στο πανελλήνιο μαθητικό συνέδριο " Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου" στις 20/04/2024 στο Πειραματικό Λύκειο Πατρών.

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και αφορά όλες τις ηλικίες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συμπλήρωσή του!!!!

Η ομάδα μαθητών του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Πρέβεζας

Υπεύθυνη καινοτόμου δράσης: Πασσά Όλγα

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί στο μαθητικό συνέδριο: Γιαννούλη Σοφία, Μαγαλιού Μαρία

Συνεργασία με Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας: Αγγέλη Ανθή προϊσταμένη Ε.Φ.Α. Πρέβεζας, Σαλταγιάννη Ελπίδα προϊσταμένη τμήματος Τ.Β.Μ.Α.Μ, Ε.Φ.Α. Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: