Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Από τα φώτα της Αθήνας στα βουνά για να γίνει κτηνοτρόφος

"Δεν αλλάζω με τίποτα την ζωή μου στο χωριό": Ο Δημήτρης και η επιστροφή στις ρίζες.

Στα Τοπόλιανα Ευρυτανίας, συναντάμε τον Δημήτρη, ο οποίος άφησε πίσω του την ρουτίνα της Αθήνας για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία, το επάγγελμα που κληρονόμησε από τους γονείς του.

Μετά τις σπουδές του, ο Δημήτρης βρέθηκε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε για κάποια χρόνια. Η έντονη καθημερινότητα της πόλης, όμως, άρχισε να τον πιέζει. Η νοσταλγία για το χωριό και η αγάπη του για την φύση τον ώθησαν να πάρει την μεγάλη απόφαση: να επιστρέψει στα Τοπόλιανα και να ασχοληθεί με την εκτροφή προβάτων.
Η κτηνοτροφία, όπως ομολογεί ο ίδιος, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί καθημερινή φροντίδα και αφοσίωση στα ζώα. Ο ελεύθερος χρόνος είναι είδος πολυτελείας, ενώ οι δυσκολίες δεν θα λείψουν ποτέ. Οι χαμηλές τιμές του γάλακτος, οι αυξημένες τιμές των ζωοτροφών και οι κίνδυνοι από τα άγρια ζώα όπως οι λύκοι, δημιουργούν προβλήματα στους κτηνοτρόφους.
Παρ' όλα αυτά, η αγάπη του για τα ζώα και την φύση τον κρατούν δυνατό. Η γαλήνη της υπαίθρου και η ηρεμία της κτηνοτροφικής ζωής τον γεμίζουν με γαλήνη και ικανοποίηση. Ο Δημήτρης αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα νέου ανθρώπου που επέλεξε να αφήσει πίσω του την αστική ζωή και να ακολουθήσει το όνειρό του, στην γη που τον γέννησε.

Παραγωγή: Greek Village Life


Δεν υπάρχουν σχόλια: