Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Λαγκάδα (Μπλίζγιαννη) Μαστοροχωρίων Κόνιτσας. Απολαύστε τα video




ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα παρακάτω στοιχεία τα έχουμε συλλέξει από το διαδίκτυο( site, blog, You tube, facebook, βικιπαίδεια). Εάν σε μερικά από αυτά κάποιος έχει πνευματικά δικαιώματα και δεν επιθυμεί να δημοσιευτούν ας μας τηλεφωνήσει στο 6977266641

Χριστόφορος Ευθυμίου

Απολαύστε τα video

 














 Η Λαγκάδα είναι ένα γνωστό μαστοροχώρι του οποίου οι κάτοικοι εργάστηκαν ως μάστορες στη Δυτική Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στα αρχοντικά της Σιάτιστας. Σήμερα έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους ενώ δραστηριοποιούνται και δύο μονάδες υλοτομίας και επεξεργασίας ξύλου, τέσσερις δασικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί και αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες. 








































Η Λαγκάδα (Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας - Δημοτική Ενότητα ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΚΟΝΙΤΣΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα "Καλλικράτης".

Η επίσημη ονομασία είναι "η Λαγκάδα". Έδρα του δήμου είναι η Κόνιτσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.
Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο "Καποδίστριας", μέχρι το 2010, η Λαγκάδα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Λαγκάδας, του πρώην Δήμου ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Η Λαγκάδα έχει υψόμετρο 944 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,2101652561 και γεωγραφικό μήκος 20,859785554. 

Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Λαγκάδα θα βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: