Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Πιέσεις για μείωση των τιμών γάλακτος και στην Ήπειρο καταγγέλλει το ΚΚΕ

Πιέσεις από τις γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής να μειώσουν τις τιμές στο γάλα καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει από την τακτική αυτή πλήττονται κυρίως οι μικροί παραγωγοί ενώ αυξάνονται τα κέρδη για τις βιομηχανίες.

«Οι βιοπαλαιστές κτηνοτρόφοι έχουν συγκεντρώσει πείρα και μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Να εμπιστευτούν την δύναμή τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους. Να τους δυναμώσουν και να αναπτύξουν αγώνες σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, το κράτος, την ΚΑΠ, την ΕΕ και με όσους στηρίζουν τα κέρδη των λίγων» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παροτρύνει τους κτηνοτρόφους να διεκδικήσουν:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον κτηνοτρόφο και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 €/κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων, επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Σύνδεση της επιδότησης με το ζωικό κεφάλαιο και να παίρνουν τις επιδοτήσεις όσοι παράγουν.

Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει το ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100%.

https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: