Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Αποτρόπαιο!!! Σεξουαλικός εκβιασμός γυναικών για νερό!!!

Είναι αποτρόπαιο: Ειδικοί καταγγέλλουν πως κάθε μέρα, δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια εξαναγκάζονται να κάνουν σεξ για λίγα λίτρα νερό. Οι ζωές τους καταστρέφονται. Κι όμως, στις περισσότερες περιοχές, αυτή η αισχρή εκμετάλλευση είναι απολύτως νόμιμη.

Φαντάσου να χρειάζεσαι νερό τόσο απεγνωσμένα που θα έκανες τα πάντα γι’ αυτό. Τα πάντα.

Ειδικοί υπολογίζουν πως κάθε μέρα δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια (ίσως και παραπάνω) αντιμετωπίζουν αυτή την κατάσταση.

Διεφθαρμένοι προμηθευτές νερού στην Κένυα εκμεταλλεύονται την κατάσταση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αναγκάζοντας γυναίκες και κορίτσια να κάνουν σεξ για λίγα λίτρα νερό.

Παιδιά κακοποιούνται. Οι ζωές αυτών των γυναικών καταρρέουν. Δεν έχουν άλλη επιλογή.

Και το πιο απίστευτο είναι πως απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει αυτή τη φρικτή εκμετάλλευση, είναι απολύτως νόμιμη!

Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Κένυα. Όπου υπάρχει ακραία φτώχεια, είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσει σεξουαλική εκμετάλλευση. Το εκβιαστικό σεξ με αντάλλαγμα το νερό έχει καταγραφεί επίσης και στο Μπαγκλαντές, το Μεξικό και την Κολομβία.

Οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές, με τις γυναίκες να δυστυχούν απ’ τη ντροπή και να εκδιώχνονται απ’ τις κοινότητές τους, και με την επιδημία του HIV και τις εφηβικές εγκυμοσύνες να εκτινάσσονται στα ύψη. Ένας νέος νόμος μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην προστασία γυναικών και κοριτσιών.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τις γενναίες ακτιβιστικές ομάδες στην Κένυα για τα δικαιώματα των γυναικών, για να απαιτήσουμε να μπει τέλος σ’ αυτήν τη φρίκη. 

Υπόγραψε τώρα!

Κένυα: Σταματήστε τον Σεξουαλικό Εκβιασμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: