Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών στα βιολογικά, Ήπειρος και Κρήτη τα τελευταία κάστρα

Είναι αλήθεια ότι τα εμπόδια που ανέκυψαν μέχρι την τελευταία στιγμή, από υπηρεσιακούς παράγοντες των περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, ήταν περισσότερα των αναμενόμενων με αποτέλεσμα να υπάρξουν και αυτή τη φορά καθυστερήσεις στην πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronews, μέχρι αυτή τη στιγμή, η εικόνα δείχνει ότι έχουν πληρωθεί για τα προγράμματα βιολογικής κτηνοτροφίας σε Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία και νησιά του Αιγαίου, ενώ τις τελευταίες ώρες έχουν πάει οι εντολές για πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων (σ’ αυτές τις περιοχές) και για τη φυτική παραγωγή. Από Δευτέρα απόγευμα επομένως, τα χρήματα θα φαίνονται στους λογαριασμούς των αγροτών, ενώ αναλήψεις θα μπορούν να γίνονται από τα ATM’s της Τράπεζας Πειραιώς.

Για σήμερα Δευτέρα το απόγευμα, έχουν προγραμματισθεί επίσης οι πληρωμές ζωίκής παραγωγής σε Μακεδονία, Θράκη και Κρήτη, ενώ, οι πληροφορίες θέλουν στη Μακεδονία να πληρώνεται ταυτόχρονα και η Φυτική Παραγωγή.

Τελευταίο δύσκολο κάστρο για μια ακόμη φορά, φαίνεται να είναι αυτό της Ηπείρου, με την αντίστοιχη διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ να δείχνει, όπως κάθε φορά, τον μικρότερο βαθμό συνεργασίας με τις κεντρικές υπηρεσίες και τη διοίκηση του Οργανισμού.

Ωστόσο, οι πληροφορίες θέλουν τόσο για την Ήπειρο (ζωική και φυτική παραγωγή) όσο και για την Κρήτη (φυτική παραγωγή) ο αντίστοιχες εντολές πληρωμών να είναι θέμα λίγου χρόνου, έτσι ώστε, μέχρι την Τετάρτη να έχει τακτοποιηθεί πλήρως το ζήτημα των πληρωμών αγροπεριβαλλοντικών μέτρων. Ακολούθως αναμένεται να ξεκινήσει η επεξεργασία των στοιχείων για τη εκκαθάριση των άμεσων ενισχύσεων (τσεκ) με πληρωμή των αγροτών πριν τα Χριστούγεννα. Υπό έλεγχο φαίνεται να είναι και το θέμα των εξισωτικών ενισχύσεων, η πληρωμή των οποίων προγραμματίζεται για την ενδιάμεση εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.    

Γιάννης Πανάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: