Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Η οικονομία δεν χρειάζεται επιδόματα και «καλάθια», αλλά σοβαρές μεταρρυθμίσεις


Γράφει η Χριστίνα Μαρέτη

Η κακή εικόνα της οικονομίας, για την οποία η κυβέρνηση παρουσιάζει ως "παρωδικό φαινόμενο", φαίνεται ότι είναι μόνιμη και χωρίς καμία διάθεση από το κυβερνών κόμμα να προχωρήσει σε ριζοσπαστικά μέτρα για να την αλλάξει. Ο αχαλίνωτος πληθωρισμός, η ενεργειακή ακρίβεια, η αισχροκέρδεια που εξανεμίζει τα εισοδήματα των νοικοκυριών, είναι μια πραγματικότητα που βιώνουμε έντονα όλοι και πιέζει τις μη προνομιούχες τάξεις.

Τα μέτρα όπως "το καλάθι του νοικοκυριού" ή το επίκαιρο "το καλάθι των γιορτών", μόνο γέλιο προκαλούν στους σκεπτόμενους πολίτες, αλλά και θλίψη για το γεγονός ότι το νέο έτος , σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που εισηγήθηκε η ΝΔ, θα βρει τον Έλληνα να πληρώνει περισσότερους φόρους, έμμεσους και άμεσους, μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές οι επαγγελματίες, το εμπορικό ισοζύγιο διευρύνεται συνεχώς, η ανεργία αυξάνεται... Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο ιδιωτικό χρέος, που ήδη έχουν οι πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται απροστάτευτοι απέναντι στις τράπεζες και τα Funds.

H χώρα μας χρειάζεται να κυβερνηθεί από ένα κόμμα, που θα έχει μια οικονομική πολιτική, δίκαιη, που θα αντιμετωπίζει τις στρεβλώσεις της ελληνικής οικονομίας με υπευθυνότητα, χωρίς να καταφεύγει στις εύκολες λύσεις των διαφημιστικών "καλαθιών" και των επιδομάτων.Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο κόμμα, που έχει στο πρόγραμμά του ένα κύμα σοβαρών μεταρρυθμίσεων της οικονομίας και της παραγωγικής της βάσης, που θα εγγυάται την βιώσιμη ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος, ούτε για καλύτερη ζωή των πολιτών

Χριστίνα Μαρέτη

Φαρμακοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: