Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Πτώσεις δέντρων, καταπτώσεις, διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία

Πτώσεις δέντρων,  μικρές ζημιές σε πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις, καταπτώσεις και διακοπές ρεύματος άφησε μέχρι στιγμής στην Ήπειρο η κακοκαιρία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που σάρωσαν τις περισσότερες περιοχές.

Στην διάρκεια της νύχτας έκλεισαν οι παλιές εθνικές οδοί Ιωαννίνων Άρτας και Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας από πτώσεις δέντρων στο Τέροβο και στην Κληματιά.

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων προκαλώντας πρόσκαιρα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η Πυροσβεστική παρενέβη με δυνάμεις της για την κοπή και την απομάκρυνσή τους.

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από καταπτώσεις σχεδόν σε όλο το Νομό Ιωαννίνων.

Η Πολιτική Προστασία παρεμβαίνει από το πρωί με δέκα μηχανήματα για την επίλυση προβλημάτων. Κόνιτσα, Τζουμέρκα και Λάκκα Σουλίου είναι οι περιοχές όπου καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από καταπτώσεις που έχουν σημειωθεί.

Από τους δυνατούς ανέμους παρασύρθηκαν αντικείμενα από πρόχειρες σταβλικές εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή της Πεδινής ενώ σε πολλά σημεία εντός της πόλης των Ιωαννίνων εκτοξεύθηκαν διάφορα αντικείμενα και πολλές πινακίδες.

Το κύμα κακοκαιρίας δημιούργησε για μία ακόμη φορά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές. Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν όμως χωρίς ρεύμα παραμένουν χωριά στην περιοχή του Πωγωνίου από βλάβη που έχει προκληθεί.

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.

https://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: