Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Ισόβια για το άγριο έγκλημα στους Φιλιάτες

Η άγρια δολοφονία μιας 20χρονης σπουδάστριας τον Απρίλιο του 2013 στους Φιλιάτες είχε συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά το πανελλήνιο.

Μία ακόμη πράξη του δράματος γράφτηκε στο Εφετείο της Κέρκυρας το οποίο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον δράστη και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο 25χρονος τότε κτηνοτρόφος, δολοφόνησε με 34 μαχαιριές την 20χρονη σπουδάστρια της νοσηλευτικής από το Γαρδίκι Παραμυθιάς, μέρα μεσημέρι στην πλατεία της κωμόπολης των Φιλιατών και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή για να εντοπιστεί λίγες ώρες αργότερα από τους αστυνομικούς που τον αναζητούσαν.

Το Μεικτό Κακουργιοδικείο της Κέρκυρας, το 2014 που εκδίκασε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό, καταδίκασε το δράστη σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπεράσπιση ζητούσε από το εφετείο, να αναγνωριστεί στο δράστη το ελαφρυντικό της ψυχικής ορμής, καθώς σύμφωνα με τον ισχυρισμό του η νεαρή φοιτήτρια είχε απορρίψει  τις ερωτικές του προτάσεις.

Το δικαστήριο, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στο δράστη διατηρώντας την ποινή των ισόβιων δεσμών για τη δολοφονία, καθώς και 15 μήνες για διάφορα άλλα πλημμελήματα.

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: